10 nieuwe dingen die je kunt gaan leren/uitproberen

Wil je graag iets nieuws leren of iets nieuws uitproberen? Misschien voel je dat je de laatste tijd maar op automatische piloot leeft en niet echt veel uitdaging ondervindt. Dan wil je een keer wat anders, wat nieuws. Iets nieuws leren of iets nieuws proberen. Dat begrijp ik volkomen. Je wilt je hele leven blijven leren en nieuwe dingen blijven doen. Dit zorgt ervoor dat je jezelf blijft ontwikkelen en herinneringen maakt. Vandaar dat ik een lijst hebt opgemaakt met 10 ideeën voor als je opzoek bent naar nieuwe dingen om te leren of te proberen.

1. Leer een instrument spelen

Misschien lijkt het jou wel superleuk om een instrument te kunnen spelen. Of misschien speel je al een beetje gitaar bijvoorbeeld, maar wil je dit verbeteren. Zelf vind ik het prachtig om te zien als iemand piano speelt. De klank en de hele sfeer die afkomt van zo’n instrument vind ik geweldig. Ik wil binnenkort dus graag leren piano spelen. Is er een instrument die jij graag wilt leren spelen?

2. Leer een nieuwe taal

Talenkennis hebben is enorm handig en leuk. Voor vakantie, school, werk, stage, noem het maar op. Meerdere talen spreken is super handig. Daarom is het misschien interessant om je talenkennis te vergroten en een nieuwe taal te leren. Of een taal, die je al een beetje spreekt, beter te leren. Naast dat het super handig is, is het ook gewoon gaaf. Hoe vet is het nou dat als jij de volgende keer als je naar Italië gaat, je het eten in het Italiaans kunt bestellen. Zelf ben ik momenteel Spaans aan het leren via Duolingo. Ik heb een artikel geschreven over de voor en nadelen van een taal laren via Duolingo.

3. Doe iets extreems

Lijkt bungee jumpen of skydiven jou nou supergaaf? Doe het dan gewoon! Eens in de zoveel tijd iets extreems doen geeft je een enorme opkikker. Zelf heb ik een jaar geleden wezen skydiven. Dit was zo super gaaf en dat heeft ook heel lang nog goed gevoelt. Je voelt je daarna echt onoverwinnelijk. Vooral als je van tevoren een beetje bang bent, voelt het geweldig als je het dan toch gedaan hebt.

4. Ontwikkel jezelf door een nieuwe skill te leren

Jezelf blijven ontwikkelen en nieuwe kennis vergaren is heel belangrijk. Het leven is een leerproces waarin je steeds wilt blijven leren zonder stilstaan. Zo groei je als persoon. Dit kan je helpen op persoonlijk niveau, voor je baan of voor je eigen bedrijf. Zoek dus telkens nieuwe dingen die je kan leren.

  • word master in Excel
  • leer de basis van online marketing
  • word wegwijs met SEO
  • leer copywriting
  • word beter in presenteren
  • leer alles over het menselijk brein
  • leer verkooptrucjes
  • werk aan je sociale vaardigheden
  • etc.

5. Ga op reis

Misschien ben je nog nooit alleen op reis geweest, nog nooit buiten Europa geweest. Of misschien heb je altijd al Polen willen bezoeken, het noorderlicht zien, vrijwilligerswerk willen doen in Afrika of willen werken in Australië. Wat je ook gaat doen, naar het buitenland gaan is een van de beste dingen die je kunt doen. Je komt uit je comfortzone en zal zo enorm groeien als persoon. Plus dat je de tijd van je leven gaat hebben. Kies wat jou het leukste lijkt en pak je spullen ;).

6. Leer koken

Elke avond thuisbezorgd aan de deur hebben is natuurlijk niet echt wenselijk. Het is heel fijn als je zelf ook een beetje kan koken. Voor nu of voor later (als je nu nog niet op jezelf woont). Leren koken bespaart niet alleen geld, maar is ook nog eens gezonder en heel leuk. Je kunt zelf precies kiezen wat je wilt eten en hoe het eindresultaat wordt. Daarnaast werkt het ook rustgevend en het brengt voldoening als je een mooi eindresultaat op tafel zet.

Je leert koken het beste door gewoon te doen. Zoek een recept op en doe precies wat daarin staat. Meestal staat het heel duidelijk aangegeven en als je dat stap voor stap volgt, komt er altijd iets lekkers op tafel. Zoek dingen die je niet weet gewoon op Google of Youtube op. Uiteindelijk ga je dit allemaal wel leren, maar het is niet erg dat je niet meteen alles weet. Bijvoorbeeld hoe je een ui moet snijden? Typ dan in ‘hoe snij ik een ui’. Zo leer je vanzelf alles wat er te leren valt over koken.

Ook kun je bijvoorbeeld een kookcursus volgen als je dit leuk vindt. Dit heb ik recent ook gedaan. Zij kunnen je ook allemaal dingen leren en tips geven om dingen beter of anders te doen.

7. Probeer een geestverruimende activiteiten

Denk aan Yoga/mindfulness/meditatie/affirmaties, etc. Dit heeft allemaal te maken met het verkrijgen van een gezonde mentale toestand en gedachtegang. Dit kan je helpen bij onder andere: stress, slaapproblemen, depressies, jaloezie, en op al dat soort vlakken, die negatief invloed op je leven hebben. Probeer dit dus eens uit en merk vanzelf dat je een positievere gedachtegang en een gezondere mentale gezondheid krijgt.

8. Probeer een nieuwe sport

Sporten is super belangrijk voor ons. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om te sporten en voel je je goed natijd. Probeer eens een nieuwe sport. Iets wat je bijna nooit doet of misschien nog nooit gedaan hebt. Ga eens: padellen, squashen, hardlopen, mountainbiken, etc. Of misschien wil je wel aan een vorm krachttraining of groepssporten gaan doen, train dan eens een keer mee in een sportschool en kijk hoe je dat vindt.

9. Kijk eens voor een nieuwe hobby

Misschien vind jij schilderen of tekenen wel heel leuk. Bak je graag lekkere koekjes. Of ontdek je een geheime liefde voor lange wandelingen. Probeer wat nieuwe dingen en ontdek een (eventuele totaal niet verwachte) hobby die je leuk vindt. Probeer eens of schaken wat voor je is. Misschien vind je fotografie wel heel interessant. Of gaat je hart sneller kloppen van bloggen. Zoek iets wat je leuk vindt om te doen.

10. Probeer een nieuwe stijl

Experimenteer eens met een nieuwe kledingstijl, haarstijl of sieraden(hoe draag je sieraden als man?). Het is leuk en belangrijk om soms eens iets nieuws te proberen. Zelf heb ik een hele andere kledingstijl dan 2 jaar geleden, draag ik mijn haren anders dan dat ik mijn hele leven deed en draag ik sinds 1,5 jaar sieraden (ringen en een ketting). Het kan zijn dat jouw stijl op dit moment precies is zoals jij het wilt, dat is helemaal top voor jou. Maar de meesten vinden vaak toch dat er iets beter kan en zoeken naar een tevredener gevoel over hun stijl. Probeer daarom eens een keer wat nieuws. Zoek naar wat het beste bij jou past!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *