taal leren duolingo overzicht

Talen leren met een app – mijn ervaring met Duolingo

Ik ben nu zelf al een paar maanden bezig met Spaans leren via Duolingo en wil hier nu graag mijn ervaring delen. Duolingo is een gratis app waarmee je een nieuwe taal kunt leren. Ik ben zelf erg enthousiast over Duolingo en heb in een snelle tijd een aardige kennis gekregen van de Spaanse taal. Ik zal jullie nu de 5 voordelen en 3 nadelen geven die ik ondervond tijdens het gebruik van Duolingo.

5 voordelen van een taal leren met Duolingo

1. Je kunt leren wanneer het jou uitkomt

Als je bijvoorbeeld een cursus volgt van een taal heb je vaak bepaalde momenten wanneer je les hebt. Deze momenten moet je dan vrijhouden. Met Duolingo kan je zelf bepalen wanneer je gaat leren.

2. De app is volledig gratis (je kunt premium nemen maar dit is zeker niet nodig)

Als je wilt kun je volledig gratis een nieuwe taal leren. Neem je geen premium dan is er wel een klein nadeel, deze vertel ik zo bij de nadelen.

3. Je leert er echt supersnel mee (naar mijn ervaring)

Ik heb misschien ook wel het geluk dat ik snel dingen leer, maar Duolingo werkt ook gewoon goed. Naar mijn gevoel leer ik spaans sneller via Duolingo dan dat ik Duits of Frans leerde op school.

4. Je hebt veel verschillende manieren hoe je de taal leert

Doordat je verschillende manieren hebt hoe je de taal kan leren, leer je ook sneller. Je hebt; invul vragen, vertaal vragen, gesprekjes, sleep oefeningen, etc. Door telkens de stof op andere manieren toe te passen neem je deze makkelijker op.

5. De leerstof heb je altijd bij je, op je telefoon namelijk

Je kunt vanaf waar dan ook ter wereld bezig gaan met leren. Je hebt de leerstof altijd bij je, op je telefoon namelijk.

3 nadelen van een taal leren met Duolingo

Ik zelf ben dus super enthousiast over Duolingo, maar er zijn wel 3 dingen om rekening mee te houden voordat je kiest voor Duolingo.

  1. Ik ben op dit moment dus Spaans aan het leren, alleen is er geen optie om van ‘Spaans’ naar ‘Nederlands’ te leren. Je zult dan dus bijvoorbeeld moeten kiezen van ‘Spaans’ naar ‘Engels’, zoals ik ook gedaan heb. Voor mij is dit geen probleem aangezien mijn Engels bijna op hetzelfde niveau is als mijn Nederlands, maar het is zeker iets om rekening mee te houden als je Engels niet zo goed is. Je zult de zinnen dus altijd van en naar het Engels moeten vertalen en deze dan weer in je hoofd van en naar het Nederlands.
  2. Als tweede is het dat je niet een officieel certificaat haalt als je via zo’n app leert. Wederom voor mij geen probleem, omdat het mij meer in mijn privéleven gaat helpen bij vakanties en dergelijke situaties. Maar mocht jij nou Spaans willen spreken voor een toekomstige baan of iets dergelijks, dan kan het zijn dat ze daar iets van bewijs voor vragen en dan zal je niet ver komen als je ze die app laat zien.
  3. Als je geen premium koopt heb je ‘levens’ op de app. Als die levens op zijn kun je sommige oefeningen niet meer doen totdat je weer nieuwe levens hebt gekregen (elke paar uur krijg je weer nieuwe levens).

Mochten dit voor jou ook geen grote problemen zijn, dan is Duolingo wel echt een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *