man met ketting en hand met 2 ringen

Sieraden voor mannen – hoe draag je sieraden als man?

Iedereen zou tegenwoordig sieraden moeten dragen, ook mannen. Deze geven namelijk net iets extra’s aan jou look. Het geeft je net wat meer personaliteit en zorgt dat je uit de menigte springt. Meiden dragen over het algemeen vaak al veel sieraden, maar mannen doen dit toch echt minder. Dit is enorm zonde, aangezien veel vrouwen aangeven sieraden bij een man aantrekkelijk te vinden.

Echter moet je dit natuurlijk wel op een goede manier toepassen, daarom heb ik dit artikel geschreven. Ik zal een aantal tips geven over het dragen van sieraden als een jongen. Naast sieraden zijn er nog meer manieren om aantrekkelijker gevonden te worden.

Tips voor het dragen van sieraden, voor mannen

Horloge:

Een horloge is zo goed als een ‘must’. Een simpel horloge geeft gelijk zoveel meer stijl aan een outfit. Het geeft je net dat extra.

Je horloge moet in verhouding zijn met je pols. Bij het kopen van een horloge let dan niet alleen op hoe mooi die er uit ziet, maar ook hoe groot het horloge is. Het ziet er namelijk erg knullig uit als je een hele dunne pols hebt en dan ineens een enorm groot horloge en vice versa natuurlijk.

man in blouse met horloge

Armbanden:

Draag maximaal 2 armbanden per pols. Meer dan 2 wordt gewoon too much.

Draag geen festival armbandjes.

Zorg dat je armband matcht bij je horloge.

man in pak met horloge en matchende armband

Ringen:

Opzich zit er niet per se een maximum aan aantal ringen per hand, maar ik zou er toch echt niet meer dan 2 misschien 3 doen. Ringen zijn een accessoire van je hand, zorg dus dat je hand niet voor 80 procent uit ring bestaat dadelijk.

Kies de wat kleinere ringen. Over het algemeen zien subtielere ringen er beter uit dan van die enorme dingen om je vingers.

Mocht je graag een zegelring dragen, draag er dan maximaal 1 van per hand. De anderen moeten dan subtiel zijn.

man met zilveren ringen en armbanden

Kettingen:

Draag over het algemeen maximaal 1 ketting, dit ziet er volgens meesten het beste uit. Heel soms kun je er 2 dragen. Dan moet er 1 kort om de hals zitten (zonder hanger) en de ander wat langer zijn (met hanger). 2 lange of 2 korte of zelfs meer dan 2 raad ik sterk af. Dit ziet er ongeregeld en ‘try hard’ uit.

Hou het simpel. Draag een simpele ketting die niet al te veel opvalt. Kies een neutrale kleur als zilver of goud (dit zijn ook de meest gebruikelijke kleuren).

Je kunt dan nog kiezen of je een lange of een korte wilt en of je een hangertje eraan wilt of niet. Dit is volledig jouw keuze. Persoonlijk zou ik met een korte ketting zonder hanger beginnen als je voor het eerst een ketting gaat dragen.

Vermijd hele lange kettingen zonder hanger en hele korte kettingen met hanger. Over het algemeen wil je bij een wat kortere ketting geen hanger en bij een langere ketting wel een hanger.

Draag geen kettingen over nette kleding, zoals een blouse.

man met zilveren ketting

Algemene tips voor het dragen van sieraden

Probeer de sieraden te matchen

Sieraden kunnen je uiterlijk dus een enorme boost geven, maar dan moet je ze wel een beetje met elkaar matchen. Kies bijvoorbeeld geen gele armband en een rood horloge en dan een enorm grote gouden ring erbij. Probeer bepaalde kleuren of metalen terug te laten komen in verschillende sieraden. Dit zorgt voor een verzorgde en stylish uitstraling.

man met 2 ringen en een ketting

Draag niet te veel

Een paar sieraden toevoegen aan je outfit van de dag maakt je gelijk een stuk aantrekkelijker, te veel sieraden dragen kan daarentegen het volledig tegenovergestelde voor je doen. Als jij rondloopt met 5 armbanden per pols en 4 ringen per hand en nog 2 kettingen, dan komt dit niet meer over als aantrekkelijk of stylish. Hou je sieraden aantal daarom enigszins beperkt, ik zou de maximum aantallen aanhouden die ik hierboven al even genoemd heb.

man met heel veel sieraden

Begin klein

Als jij nog nooit sieraden hebt gedragen kan het onwennig zijn om hier mee te beginnen, begin daarom klein. Koop eerst alleen een horloge, loop hier een tijdje mee rond. Bevalt dit goed na een tijdje en ben je er comfortabel mee geworden, koop dan eens een armbandje erbij. Hierna wil je misschien wel een ketting proberen. En bouw dit dan langzaam op totdat je comfortabel bent met de sieraden die je draagt.

Zoek wat bij jou past Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om of jij je fijn voelt bij de sieraden die je draagt. Probeer daarom alles een keertje uit. Op een gegeven moment kom je er vanzelf achter wat je wel nice vindt om te dragen en wat niet. Dit verschilt per persoon.

man met subtiele armband en ring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *