6 verschillende gezichtsvormen man

Welke haarstijl past het beste bij jou?

Welk kapsel/haarstijl past het beste bij jouw gezichtsvorm? Ben je niet tevreden met je huidige kapsel of vind je dat je haarstijl je natuurlijke schoonheid in de steek laat? Dan is dit het artikel om inspiratie te krijgen voor het beste kapsel voor jou. Wat make up voor een vrouw is, is een goed kapsel voor een man. Ik denk dat velen het hier wel mee eens zijn. Dus het is van belang dat je kapsel er goed uitziet. Dit ligt natuurlijk deels bij je kapper en zijn/haar kwaliteiten, maar ook deels bij jezelf. Bepaalde haarstijlen passen namelijk beter bij de ene gezichtsvorm dan de andere. Kies daarom een kapsel uit die bij jouw gezichtsvorm past.

Ik zal nu dan ook een overzicht geven van welke kapsels het beste bij jouw gezichtsvorm passen.

Wil je weten welke gezichtsvorm jij hebt? Lees dat het artikel Gezichtsvorm bepalen – in 2 stappen jouw gezichtsvorm bepalen.

Welk kapsel past het beste bij jouw gezichtsvorm?

kapsels bij gezichtsvorm vrouwen

Kapsels voor een vierkant gezicht

Een vierkant gezicht wordt gezien als een erg mannelijke gezichtsvorm. Dit komt door de zichtbare kaaklijn. Bij een vierkante gezichtsvorm past eigenlijk zo goed als elke haarstijl, dit is omdat je hoofd veelal gelijke verhoudingen heeft. Kies dus zelf wat je goed vindt staan bij je kledingstijl of waar je je fijn bij voelt, want je kunt er eigenlijk niet mis mee gaan.

Voor eventuele baard haar zou je of geen baard of lichte stoppeltjes moeten nemen. Een volledige baard bedekt namelijk de scherpe lijnen van je kaak die juist zo aantrekkelijk gevonden worden.

Kapsels voor een rond gezicht

Een rond gezicht heeft wat zachtere lijnen. Je wilt met je kapsel iets meer definitie geven aan je gezicht. Zoek daarom een haarstijl die bovenop wat lengte en structuur toevoegt. Zorg ook dat de zijkanten van je haar niet te lang zijn.

En een baard kan ook helpen om je gezicht iets minder rond te laten lijken.

Kapsels voor een ovaal gezicht

Bij een ovaal gezicht heb je net als bij een vierkant gezicht eigenlijk alle vrijheid. Zo goed als alle haarstijlen zullen je goed staan. Een ding dat wel aangeraden wordt, is dat je je hoofd enigszins vrijheid omdat je gezicht anders ronder zal ogen.

kapsels bij gezichtsvorm mannen

Kapsels voor een rechthoekig/langwerpig gezicht

De naam zegt het al een beetje, dit is de langste gezichtsvorm. Je kapsel moet ervoor zorgen dat je gezicht niet nog langer lijkt. Kies daarom voor een haarstijl die aan de zijkant niet te kort is, dit accentueert de lengte van je gezicht. Een baard is ook niet aan te raden, deze zorgt wederom om een langer lijkend gezicht.

Kapsels voor een driehoekig gezicht

Bij een driehoekig gezicht werken langere kapsels het beste. Kies voor vollere zijkanten en volume bovenop. Vermijd net zoals bij een vierkant gezicht een volle baard, aangezien je bij een driehoekig gezicht ook een sterkte kaaklijn hebt.

Kapsels voor een diamantvormig gezicht

Een gezichtsvorm die bijna niet voorkomt, maar misschien heb jij hem wel. Wat dan?

Over het algemeen zou ik kiezen voor iets langere kapsel. Probeer verder korte zijkanten of zelfs opscheer te vermijden. Deze zorgen ervoor dat je oren groter lijken en dit wil je niet. Qua baard zou je eventueel een stoppelbaard kunnen laten staan, hierdoor lijkt je kin wat breder.

Kapsel voor een hartvorming gezicht.

Een hartvormig gezicht is ook vrij zeldzaam, maar komt voor. De bovenkant is breder en naar beneden wordt het smaller. Je wilt je kin dus niet te smal laten lijken. Ga net als bij een diamantvormig gezicht weer voor iets langer haar. Een warrig of golvend kapsel met middellang tot lang haar en eventueel een volgroeide baard zal je het beste staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *