audi a3

Wat is de beste auto voor onder de 5000 euro?

Je wilt binnenkort gaan kijken voor een (nieuwe) auto, je budget is 5000 euro. Wat is dan de beste auto voor onder de 5000 euro. Je komt er dan al gauw achter dat er echt immens veel keuze is en dat kiezen dan ook lastig wordt. Wat is volgens ons nou de beste keuze?

Hier is een lijst met beste auto’s voor 5000 euro per categorie. Zo kun je zelf kijken waar je naar op zoek bent en dan welke auto in die categorie het beste is.

side note: Ben je opzoek naar een auto? Dan raad ik https://www.autoscout24.nl/ aan om te gebruiken.

Zuinige/betrouwbare auto’s voor 5000 euro

Toyota Yaris

Auto: Toyota Yaris te koop advertentie voor 4900 euro

Een perfecte auto voor iemand die 4 a 5 man redelijk comfortabel van A naar B wilt brengen en dit goedkoop wilt. Benzine verbruik is goed en de auto is prima betrouwbaar.

Mazda 2

Auto: Mazda 2 te koop advertentie voor 4000 euro

Een kleine betrouwbare auto, die ook een ‘fun’ factor heeft. Deze auto rijdt namelijk het sportiefste uit dit rijtje en schakelt ook erg lekker. De perfecte kleine, betrouwbare auto die ook nog eens leuk is om te rijden.

Hyundai i20

Auto: Hyundai i20 te koop advertentie voor 4450 euro

De Hyundai i20 is gewoon een goede auto voor het geld. Niet erg bijzonder, maar hij doet wat die moet doen zonder vaak gebreken te hebben. Hyundai’s zijn namelijk erg betrouwbare auto’s en als er iets mis is, is het goedkoop om te laten maken.

Suzuki Swift

Auto: Suzuki Swift te koop advertentie voor 3749 euro
Een populaire kleine auto is de Suzuki Swift. Dit komt door de goedkope aanschaf, betrouwbaarheid van de auto en het redelijk ruime interieur.

Kia Picanto

Auto: Kia Picanto te koop advertentie voor 4245 euro

De Picanto is misschien niet erg groot, maar van binnen is de auto ruim genoeg. Je kunt achterin drie kinderen of twee volwassenen kwijt. De kofferbak heeft een inhoud van 200 kilo en je kunt zelfs een fietsendrager achterop doen. Met de 1.0-liter benzinemotor scoor je een verbruik van 1 op 17

Iets ‘coolere’ alledaagse auto’s voor 5000 euro

Volkswagen polo

Auto: Volkswagen polo te koop advertentie voor 5000

Volkswagen polo’s kom je waarschijnlijk veel tegen op de weg. Dit komt omdat de auto’s goed betaalbaar zijn, de onderdelen goedkoop zijn en de auto er simpelweg super goed uitziet. Voor 5000 euro kun je al een super mooi exemplaar oppikken van deze compacte coole auto.

Audi A3

Auto: Audi A3 te koop advertentie voor 4800 euro

Wil je nou voor 5000 euro een auto rijden van een merk met aanzien, dan moet je de Audi A3 hebben. Dit is waarschijnlijk de duurst lijkende auto van deze lijst. Wil je dus graag anderen imponeren met jouw auto, dan is dit de beste keuze. Daarnaast is de auto ook ruim genoeg om een familie in te vervoeren.

BMW 1 serie

Auto: BMW 1 serie te koop advertentie voor 3500 euro

Nog een auto van een gerespecteerd merk, de BMW 1-serie. De ‘entry level’ auto van het merk. Als ‘entry level’ auto is het dan ook niet de grootste auto, maar er zitten 5 deuren in en als je passagiers achterin niet te groot zijn kunnen ze er prima in zitten. BMW’s staan erom bekend om echte ‘drivers cars’ te zijn oftewel, fijn om in te rijden. Goede wegligging, fijne versnellingsbak en een goed gevoel in het stuur.

Mini Cooper

Auto: Mini Cooper S te koop advertentie voor 5000 euro

Een auto die wat vaker door vrouwen wordt gereden, de Mini Cooper. Dit wil niet zeggen dat je als jongen hier niet in kunt rijden, want het is gewoon een super mooie auto. Hij heeft niet het aanzien of het sportieve rijden van sommige andere auto’s in deze lijst, maar het is wel gewoon een hele goede auto.

Alfa Romeo 159

Auto: Alfa Romeo 159 te koop advertentie voor 2500 euro

En als laatste de (verwacht ik) minst bekendste van dit lijstje, maar naar mijn mening wel de mooiste. De Alfa Romeo 159 zie je niet vaak rijden, wat hem extra aantrekkelijk maakt om te kopen. Onder de 5000 euro is er naar mijn mening geen mooieren auto dan deze. Voeg daar de heerlijke aandrijflijn en schakelbak bij en je hebt een top auto voor onder 5000 euro.

Sportieve auto’s voor 5000 euro

Alfa Romeo GT

Auto: Alfa Romeo GT te koop advertentie voor 3450 euro

Nog een Alfa Romeo in deze lijstjes, ditmaal de Alfa Romeo GT. Deze auto heb je waarschijnlijk nog minder vaak gezien dan de 159. Wederom zie ik dit als een enorm pluspunt. Dit zorgt namelijk dat je voor hetzelfde geld een exclusievere auto koopt. Kwa PK’s zeker niet de beste van de groep, maar daar koop je deze auto ook niet per se voor. Je koopt hem omdat je een andere auto wilt dan de rest en daarnaast ook nog een lekker rijdende auto.

Seat Leon

Auto: SEAT Leon te koop advertentie voor 5000 euro

Deze auto kun je in alle soorten en maten krijgen. Je kunt de ‘entry level’ SEAT Leon kopen of je kiest voor een super sportieve variant met enorm veel PK’s. Zoals je bij deze auto ziet, tot soms wel 230PK. Verder is deze auto erg geschikt om te tunen of om modificaties aan te brengen.

Ford Focus ST

Auto: Ford Focus ST te koop advertentie voor 5000 euro

Als 3e de Ford Focus. Naar mijn mening misschien wel de gaafste auto van deze lijst. Als je een kale, simpele versie koopt is het echt een wolf in schaapskleren. Mensen verwachten niet dat je ze er makkelijk uit trekt bij een stoplicht. En aan de andere kant heeft de auto potentie om er enorm badass uit te zien. Met een paar modificaties aan de buitenkant wordt het echt een brute wagen.

Volkswagen Golf GTI

Auto: Volkswagen Golf GTI te koop advertentie voor 5000 euro

Waarschijnlijk de bekendste en meest geliefde van het lijstje, de Volkswagen Golf GTI. Bij “coolere alledaagse auto’s” heb ik de Polo al genoemd. Voor de Golf geldt hetzelfde kwa populariteit en onderdelen, maar deze is nog een stukje dikker. Online vind je een groot aanbod GTI’s waarvan ook een groot deel getuned of gemodificeerd. De markt en community van deze auto is ongeëvenaard groot en dat is super gaaf. Exemplaren onder 5000 euro zijn te vinden met soms bijna 300 PK.

Mini cooper S

Auto: Mini Cooper S te koop advertentie voor 5000 euro

De 2e keer (en nog niet de laatste keer) dat de Mini Cooper voorkomt in de lijst. Kwa Pk’s niet de koploper van het lijstje, maar nog steeds genoeg om niet als laatste aan te komen. Deze charmante auto kun je echt zien als een wolf in schaapskleren. Bijna niemand verwacht de kracht die deze auto heeft.

Honorable mention: BMW 3-serie

Auto: BMW 3 serie te koop advertentie voor 4350 euro

Bij deze heb ik ook een honorable mention, namelijk de BMW 3 serie. Deze auto is voornamelijk gemaakt als middenklasse sedan, maar rijdt enorm sportief. BMW wordt ook niet voor niets ‘BMW the driving machine’ genoemd. BMW’s zijn een van de best rijdende auto’s die je kunt vinden, combineer dat met alle luxe en vakmanschap van het merk en je hebt een top auto.

Cabrio’s voor 5000 euro

Audi a4

Auto: Audi A4 te koop advertentie voor 5000 euro

Een gerespecteerd merk, prachtig uiterlijk en redelijke ruimte achterin voor 2 personen. De Audi A4 is een auto die het allemaal heeft.

Mercedes SLK / CLK

Auto: Mercedes-Benz SLK 200 te koop advertentie voor 4495 euro
Auto: Mercedes-Benz CLK 200 te koop advertentie voor 4500 euro
Opzoek naar een auto die gebouwd is als cabrio of ben je een Mercedes fan, neem dan eens een kijkje bij de SLK of CLK. 2 gave compacte cabrio’s van een super luxe merk.

Mini Cooper

Auto: Mini Cooper te koop advertentie voor 2200 euro

Daar hebben we hem voor de 3e keer in de lijst, de Mini Cooper. Nog steeds hetzelfde mooie design, maar dit keer in de cabrio variant.

Ford Focus CC

Auto: Ford Focus CC te koop advertentie voor 5000 euro

Een super goede en degelijke keuze voor een cabrio is een Ford Focus CC. Alles wat je nodig hebt zit er op en aan en hij ziet er ook nog goed uit. Daarnaast is de auto prima zuinig en betrouwbaar.

Opel Astra

Auto: Opel Astra te koop advertentie voor 3249 euro

Misschien niet de mooiste van dit lijstje, maar zeker eentje om te overwegen. Er is een groot aanbod voor een lage prijs, ver onder de 5000 euro. Hiervoor krijg je een 4-zits cabrio die er redelijk uitziet en goed gebouwd is.

Grote auto’s voor 5000 euro

BMW X5 / Porsche Cayenne

Auto: BMW X5 te koop advertentie voor 4500 euro
Auto: Porsche Cayenne te koop advertentie voor 5000 euro

Opzoek naar een grote auto die tegelijkertijd een soort status uitstraalt, dan zou ik naar een BMW X5 (of X3) en Porsche Cayenne kijken. Deze auto’s zijn misschien niet het meest betrouwbaar, maar zien er wel gaaf uit.

Land Rover Freelander / Nissan X-trail

Auto: Land Rover Freelander te koop advertentie voor 3000 euro
Auto: Nissan X-Trail te koop advertentie voor 4500 euro

Ben jij nou echt opzoek naar een off roader, dan zijn de Land Rover Freelander en Nissan X-trail zeer geschikt. Land Rovers staan niet bekend om betrouwbaarheid, dus dat is iets om rekening mee te houden. Maar het zijn wel een van de, als niet de beste off road auto’s. De Nissan is iets minder mooi en minder goed off road, maar daarentegen wel weer betrouwbaarder en ook prima goed off road.

Volvo xc90

Auto: Volvo XC90 te koop advertentie voor 5000 euro

De Volvo XC90 zou ik kiezen als je opzoek bent naar een SUV, die er ook nog mooi uitziet. Waarschijnlijk de best uitziende grote auto die je kunt krijgen voor 5000 euro (mijn mening).

Mitsubishi Outlander / toyota RAV 4 / Hyundai Sante FE

Auto: Mitsubishi Outlander te koop advertentie voor 5000 euro
Auto: Toyota RAV 4 te koop advertentie voor 4840 euro
Auto: Hyundai Santa FE te koop advertentie voor 4500 euro

Maken de looks, het auto merk en de off road vaardigheden je niet zoveel uit, kies dan een van de bovenstaande 3. Alle 3 grote, betrouwbare, degelijke auto.

Audi A6 / BMW 5-serie

Auto: BMW 5 serie te koop advertentie voor 3850 euro
Auto: Audi A6 te koop advertentie voor 5000 euro

Als je geen SUV wilt, kom je uit bij stationwagens. Ze zijn misschien niet zo hoog als een SUV, maar in de meeste stationwagens past enorm veel, misschien nog wel meer dan in sommige SUV’s. Je hebt dus de ruimte van een SUV, maar de rijervaring van een saloon. SUV’s kunnen namelijk vaak nogal lomp aanvoelen om in te rijden, bij stationwagens is dat minder het geval.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *