vrouw die in een microscoop kijkt

Meedoen met een medisch onderzoek voor geld – mijn ervaring

Er zijn tegenwoordig erg veel vervelende ziektes in de wereld. Van hart-en vaatziekten tot diabetes en van MS tot kanker. Voor al deze ziektes wordt hard gezocht naar een medicijn. Hier kun jij bij helpen! Doe mee aan een medisch onderzoek. Naast dat je maatschappelijk bezig bent verdient het ook flink. Perfect dus voor als je snel en makkelijk geld wilt verdienen. In dit artikel ga ik jullie mijn ervaring vertellen van meedoen met een medisch onderzoek voor geld.

Wat houdt een medisch onderzoek in?

Een medisch onderzoek houdt eigenlijk in dat jij naar een onderzoekscentrum gaat en een medicijn of placebo toegediend krijgt. Je verblijft daar voor een bepaald aantal dagen en wordt in de gaten gehouden door de artsen. Ze gaan hier kijken hoe jouw lichaam reageert op het medicijn.

Dit klinkt misschien heel eng, maar dit valt wel mee. De medicijnen zijn over het algemeen erg veilig en geven geen of nauwelijks bijwerkingen. Hiernaast word je in de gaten gehouden door professionals en heb je altijd een horloge om met een alarmknop voor als je je niet goed voelt.

Ik heb zelf ook een keer mee gedaan aan zo’n onderzoek. Echter hoorde ik in het onderzoekscentrum dat ik een van de reserves was en moest uiteindelijk dus na 3 dagen al naar huis. Toch heb ik in die 3 dagen wel een beetje inzicht gekregen in hoe alles er een beetje aan toe gaat. Ik zal jullie nu in zoveel mogelijk detail vertellen hoe mijn ervaring met een medisch onderzoek was.

dokter laat een onderzoeksfilmpje zien aan een patiënt

Mijn ervaring:

Het begint allemaal met het uitkiezen van bij welk onderzoek je wilt helpen. Geneesmiddelenonderzoek.nl (voormalig PRA) is volgens mij de meest bekende organisatie die medische onderzoeken doet, ik heb mij ook hier ingeschreven. Nadat je besloten hebt welk onderzoek je wilt doen en je ingeschreven hebt, wordt er telefonisch contact opgenomen en krijg je van allerlei vragen. Dit zijn screening vragen om te kijken of je wel geschikt bent voor een medisch onderzoek. Mocht je hierna geschikt blijken moet je een fysieke keuring ondergaan.

Je gaat dan naar Utrecht of Groningen en dan worden er allemaal testjes en kleine onderzoekjes gedaan zoals; urinetest, hartfilmpje, etc. Zijn alle uitslagen goed van deze onderzoekjes, dan ben je goedgekeurd en kun je deelnemen aan het onderzoek.

De dag van het onderzoek is aangebroken. Je gaat naar het onderzoekscentrum in Groningen, hoelang je hier blijft hangt af van welk onderzoek je gekozen hebt. Toen we binnenkwamen moesten we eerst nog weer een aantal testen en onderzoekjes doen zodat ze een beginwaarde hadden voor het onderzoek (dan konden ze telkens bij de daaropvolgende testjes en onderzoeken kijken of er waarden zijn die afwijken van de beginwaarden).

Hierna werden we naar onze kamer gebracht en kregen we een overzicht van alle ‘taken’ die er gedurende het verblijf plaats gingen vinden.

Op mijn kamer lagen we trouwens met 3 man en in de andere 2 kamers lagen 4 man per kamer. Je hebt gordijntjes bij je bed dus je kunt wel wat privacy creëren.

‘s avonds werd er nog een katheter geplaatst omdat ons onderzoek heel veel bloedonderzoek was en een katheter handiger was dan telkens opnieuw moeten prikken.

De ‘intro dag’ was nu klaar, maar hoe zag een gemiddelde dag eruit?

Hoe ziet een gemiddelde dag eruit:

Ik neem nu even een voorbeeld dag met jullie door van voordat je het medicijn hebt gekregen. De dagen zagen er niet elke dag hetzelfde uit, je kreeg aan het begin een schema waarop je kon zien hoe laat wat ging gebeuren. Dit was hoe mijn eerste dag na de ‘intro dag’ eruitzag

De eerste dag na de ‘intro dag’

Om 8:15 hadden we ‘wellbeing’ (kort gesprekje over hoe je je voelt en of er geen complicaties zijn) dus rond 8:00 had ik de wekker staan. Hierna werd er even gekeken of de katheter er nog goed in zat na een nacht slapen. Daarna ging ik even douchen en tandenpoetsen. Om vervolgens:

meerdere bloed buisjes in een treetje

9:15 – 2 bloedmonsters afnemen

10:15 – 2 bloedmonsters afnemen, daarna mocht je ontbijten

11:15 – 2 bloedmonsters afnemen, daarna mocht je ochtend snack ophalen

12:10 – check op temperatuur en zuurstofgehalte in je bloed

12:15 – 2 bloedmonsters afnemen

13:15 – 2 bloedmonsters afnemen, daarna lunchen

15:15 – 2 bloedmonsters afnemen

16:15 – middag snack

17:15 – 2 bloedmonsters afnemen

19:15 – diner

20:15 – wellbeing

21:15 – 2 bloedmonsters afnemen

22:15 – avond snack + uitleg voor de dag van medicatie toediening

23:15 – katheter controleren

De dag hierna was de dag waarop het medicijn of de placebo werd toegepast. Ik ging deze dag dus naar huis, omdat ik reserve bleek te zijn. Reserves zijn er bij elk onderzoek zodat als er 1 of meerdere toch besluiten dat ze het niet willen, dat het onderzoek dan in ieder geval door kan gaan omdat je nog mensen achter de hand hebt. Wel heb ik op het schema gezien dat die er ongeveer net zoals deze uitzag alleen had je daar ook een paar urine sample momenten door de dag heen.

Na deze 2 ‘drukke dagen’ werden de taken wat minder.

Hier een voorbeeld van hoe een dag eruit zag na toediening van het medicijn/de placebo.

7:15 – urine sample

8:15 – wellbeing

9:00 – bloeddruk, hartslag, zuurstof, etc. meten

9:15 – bloedmonsters, daarna ontbijt

11:15 – ochtend snack

11:45 – fysiek onderzoek

13:15 – lunch

16:15 – middag snack

19:15 – diner

20:15 – wellbeing

21:15 – bloedmonster

21:45 – avond snack

Zoals je ziet heb je vooral de dagen nadat je het medicijn of de placebo hebt gekregen veel vrije tijd. Maar hoe vul je die in?

Wat kun je doen in je vrije tijd?

Je hebt elke dag (vooral na medicijn dag, zoals je zag) wel wat vrije tijd, maar hoe vul je dit in? Je kunt eigenlijk van alles doen; ga bezig voor je studie of werk, lees en boek, kijk een netflix serie, etc. Het onderzoekscentrum heeft zelf ook voor enkele dingen gezorgd waarmee je je dag kunt vullen zoals; playstation 4 met ruim aanbod aan spellen, pingpongtafel, tafelvoetbaltafel, tv met netflix en bord spellen. Opzich genoeg keuze dus om je niet te vervelen in de tijd dat je daar bent.

Ben jij nu enthousiast geworden of wil je er meer over weten, dan kun je eens een kijkje nemen op de site van geneesmiddelenonderzoek.nl.

2 playstation 4 controllers met een vage achtergrond van fifa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *