strand Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni de Portmany Ibiza – wat kun je er van verwachten

Sant Antoni de Portmany (ook wel San Antonio genoemd) is een stad in het westen van Ibiza. Na Ibiza stad is het de grootste stad en het kent daarom ook veel toerisme. Recent ben ik hier zelf op vakantie geweest en wil nu graag met jullie delen hoe Sant Antoni is om op vakantie te gaan.

De stad Sant Antoni de Portmany (San Antonio)

Zoals ik al aangaf kent de stad veel toerisme. Sant Antoni is dan ook onder de Nederlanders een populaire bestemming, maar vooral ook onder de Engelsen. Samen met Ibiza stad is San Antoni namelijk de beste plek om te feesten. Door de vele café’s, pubs, clubs en beach clubs zijn het dan ook vooral jongeren die getrokken worden tot de stad.

Je zult dan ook regelmatig overdag jongeren zien die alcohol drinken of teveel hebben gedronken. Dit schrikt je misschien af, maar dit hoeft helemaal niet. Wij waren hier ook met een gezin naartoe gegaan en hebben hier nauwelijks tot geen last van gehad. Je kunt overdag prima relaxen op het strand en ’s avonds kun je de gezelligheid ervaren aan de boulevard.

Denk trouwens niet dat er alleen maar jongeren zijn, er zijn zeker ook genoeg gezinnen of koppels. Maar wel een redelijke hoeveelheid groepen jongeren. Dit zorgde voor een levendige, gezellige sfeer in de stad.

Verder moet je ook niet gek op kijken van de verkopers die je op straat zult zien, vooral ’s avonds. Zonnebrillen, lachgas, noem het maar op.

Daarnaast heeft de stad ook alles wat je nodig hebt; veel restaurants en terrasjes, een busstation, een mooi strand, genoeg supermarktjes, beach clubs en noem het maar op. Ook heeft de stad een haven en genoeg opties voor water activiteiten.

Wij hebben ook een tour gedaan over het eiland en dus andere steden en dorpjes gezien, maar Sant Antoni was naar onze mening de leukste plek van het eiland (samen met Ibiza stad). Dit komt ook omdat wij liever gezelligheid en drukte hebben dan rustiger en ‘saaier’.

Het strand van Sant Antoni de Portmany

Sant Antoni heeft langs de boulevard een lang uitgestrekt strand liggen. Deze is erg schoon en meestal niet druk, zelfs in het hoogseizoen niet. Het water van de zee is (vooral in de zomer) erg warm, soms wel 25-30 graden. Dit kan je als een voordeel en als nadeel zien, het is maar net wat je fijn vindt. Mocht je liever wat kouder water hebben, dan kun je altijd naar het strand in een andere plaats gaan. (Cala Bossa, Cala D’Hort, Cala Tarida, etc.) Deze waren namelijk een aantal graden kouder dan in Sant Antoni. Ook was het water niet erg diep, je kon makkelijk lopen tot aan de boeien. Bij andere stranden was dit ook anders en kon je wel zo diep dat je niet meer kon staan. Wel waren veel van deze stranden aanzienlijk drukker dan het strand in Sant Antoni.

strand Sant Antoni de Portmany

Uitgaan in San Antonio Ibiza (Sant Antoni)

Zoals ik al eerder aangaf in dit artikel is Sant Antoni een stad vol met jongeren. Dit komt door de vele café’s, clubs en beach clubs. Langs de boulevard heb je beach clubs om lekker te relaxen, te zwemmen en drankjes te doen. Of je kiest voor een pub/café die langs de boulevard zit.

Voor degene die een keer een iets andere ervaring willen zijn er ook party boten. https://www.getyourguide.nl/ibiza-l276/ibiza-sunset-boat-party-met-zwemmen-combiticket-t228415/

‘S avonds kun je vervolgens kiezen om naar West End te gaan (vol met clubs en pubs) of naar een van de grote clubs Eden of Es Paradis.(zie kaartje onderaan dit artikel voor alle locaties)

Ook kun je ervoor kiezen om met een taxi naar Amnesia, Ushuaïa of te gaan in Ibiza stad. Dit zijn de bekendste clubs van het hele eiland en hebben dan ook de dikste feesten met de grootste dj’s ter wereld. Voor zo’n €20 voor een enkeltje kun je hier al naartoe.

Mocht je kiezen om naar een ‘bekende’ club te gaan, bereid je dan wel voor om de hoofdprijs te betalen. Uitgaan in Ibiza is namelijk niet goedkoop. Entree tickets voor bijvoorbeeld Es Paradis kunnen al gauw €35 zijn en voor Ushuaïa vaak wel €70-90.

Zie iets verderop in het artikel de prijzen die ik betaalde voor een avond Es Paradis.

Vervoer in en rondom Sant Antoni de Portmany

Mocht je vanaf San Antoni ergens naartoe willen heb je verschillende opties qua vervoer. Je kunt ervoor kiezen om zelf een scooter of auto te huren, de taxi te nemen of met de bus te gaan.

Scooter huren in Sant Antoni de Portmany

Ik heb al een artikel online staan met daarin alles wat je moet weten over het huren en rijden van scooter in Ibiza.

2 meiden op scooter

Taxi’s in Sant Antoni de Portmany

Taxi’s rijden er in overvloed, je kunt gewoon langs de weg staan en een seintje geven aan een lege taxi. Een rit naar een strand in de buurt van zo’n 20 minuten kost vaak tussen de €10-20. Voor een taxi naar Cala Bossa bijvoorbeeld betaal je 17 euro voor een enkeltje.

Voor een rit naar Ibiza stad of een van de bekende clubs daar in de buurt tussen de €18-25 voor een enkeltje.

taxi bordje op auto

Bussen vanaf Sant Antoni de Portmany

Hieronder bij ‘locaties’ heb ik een map gezet met daarop aangegeven waar het busstation zich bevindt. Vanaf hier lopen bussen naar bijna elke plaats op het eiland. De kaartjes kun je kopen in het gebouw dat bij het busstation staat of bij de buschauffeur zelf. Via de app ‘Ibiza bus’ kun je rit tijden en prijzen vinden van de bussen. De prijzen zijn redelijk goedkoop, voor €2,90 p.p. kun je bijvoorbeeld naar Cala Tarida gaan en voor €1,90 kun je naar Ibiza stad (prijs voor een enkeltje, per persoon).

bus rijdt op weg Ibiza

Prijzen in San Antonio

De prijzen in San Antoni de Portmany zijn over het algemeen iets hoger dan in Nederland. Supermarkten en restaurants vallen nog mee, maar vooral alcohol en het uitgaansleven zijn duurder dan in Nederland. Ik was bijvoorbeeld 1 avond naar club Es Paradis gegaan.

-Entree: €35

-flesje bier: €10

-Vodka energy: €16

Maar ook bij supermarkten of terrasjes was alcohol voor mijn gevoel duurder dan in Nederland.

Als je hier dus heengaat met het oog op veel alcohol en uitgaan, dan is het dus wel een prijzige bestemming.

Prijzen van openbaar vervoer en taxi’s heb ik hierboven al benoemd en voor scooter prijzen kan je op het linkje klikken bij het kopje ‘scooter huren in Sant Antoni de Portmany’ (hier iets boven).

Waar zit alles?

map van Sant Antoni de Portmany

Her is een map van Sant Antoni de Portmany. Ik heb hier 3 lijnen en 3 ‘interest points’ in gezet.

De boulevard van Sant Antoni de Portmany

De rode lijn is de boulevard van de stad. Hier vind je gezellige terrasjes, cafe’s, beach clubs en de fastfood ketens: Pizza Hut, Burger king en KFC. Ook vind je aan de ‘bovenkant’ van de boulevard de bekende clubs Eden en Es Paradis. Deze heb ik aangegeven met het blauwe biertje icoon, vlak boven Slingshot Ibiza. Het icoontje Slingshot Ibiza staat voor een attractie die op het kermis terrein staat van de stad. Dit is een attractie die je 70 meter hoog de lucht in schiet. Verder staan daar botsauto’s, boksballen, etc.

Restaurants in Sant Antoni de Portmany

Restaurants kun je zo goed als overal vinden in de stad. Bij de gele lijn is een lange strip vol met restaurants en supermarktjes. Hier in de buurt kun je altijd wel iets vinden dat bij je past.

‘West End’ en souvenir winkels

Dan het roze vlak boven de gele streep. Hier bevinden zich leuke souvenir winkeltjes en ook het bekende ‘West End’. Dit is een straat vol met Irish Pubs, voetbal café’s en meer.

Beste plekken om zonsondergang te kijken in Sant Antoni

De groene streep staat voor de beste plekken om zonsondergang te kijken. De zonsondergang is namelijk erg mooi in Ibiza. Zelf raad ik aan om naar de Parking – Port of Sant Antoni te gaan. Hier zaten wij ook elke avond en het was prachtig! Andere plekken die vrij uitkijken op het westen zijn uiteraard ook prima. Kies zelf wat het dichtste bij is of wat je het mooiste lijkt.

Je ziet ook enkele restaurants zitten aan de groene lijn, hier kun je dan ook lekker genieten van de zonsondergang met een hapje en drankje.

Tankstation en busstation

Dan hebben we nog 2 handige locaties te benoemen, het busstation en een tankstation. Het busstation van Sant Antoni zit tussen de gele en rode lijn en dan iets omhoog. Ik heb hier een extra icoon bijgezet om het iets duidelijker te maken. En het tankstation zit onderaan de rode lijn, iets naar rechts: Estacio de Servei CEPSA Portmany.

2 reacties

    • Hoi, bedankt voor je vraag! In Ibiza is het het hele jaar door uiteraard warmer dan in Nederland. Ook in de winter is het weer hier dus wel lekker. Maar de meeste mensen zullen er zijn tussen mei en november. Buiten deze periode is het aanzienlijk rustiger. Dus ongeveer tot eind oktober, begin november.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *