De 8 mooiste landen van Europa, die het bezoeken zeker waard zijn

Europa is een stuk mooier dan dat veel mensen denken. Als we denken aan de mooiste landen denken we al gauw aan Thailand, Argentinië, Verenigde Staten. Maar we vergeten wel eens hoe prachtig de natuur dichtbij ons eigenlijk is. Sommige landen in Europa hebben namelijk de mooiste stukken natuur die je je kunt bedenken. Om een inzicht te krijgen in welke plekken en landen in Europa nou zou mooi zijn hebben we hier een lijst gemaakt van de 8 mooiste landen van Europa.

De 8 mooiste landen van Europa

1. Zwitserland

We beginnen dit lijstje gelijk met misschien wel mijn favoriet. Voor iedereen is natuurlijk anders wat hij of zij mooi vindt, maar ik vind Zwitserland één van de mooiste landen van Europa. De mooiste bergen, met de helderste meren en de groene natuur. Een snelle google opdracht “Zwitserland foto’s” en je bent verliefd. Naast de adembenemende natuur zijn ook de gebouwen en dorpen supermooi, deze passen perfect in de natuur van Zwitserland. Kleine dorpjes hebben een enorm schattige en gezellige uitstraling en zelfs de grotere steden als Zurich, Bern of Geneve zijn een plezier om doorheen te lopen. Ik kan eigenlijk niks slecht zeggen over Zwitserland, het heeft letterlijk alles. Enige waar je rekening mee moet houden is dat Zwitserland echt niet goed koop is.

https://www.reisroutes.nl/blog/zwitserland/top-bezienswaardigheden-zwitserland/

bergen zwitserland
natuur zwitserland
bergen zwitserland

2. Italië

Nog een land dat velen als één van de mooiste landen van Europa zullen bestempelen, Italië. Italië is een super divers land. Je hebt in het noorden van het land supermooie berg gebieden om in te wandelen. Daarnaast heb je natuurlijk de Amalfi kust en de prachtige streek van Toscane. En natuurlijk niet te vergeten, steden als: Rome, Florence of Venetië. Als je naar Italië gaat overweeg dan ook zeker een bezoekje aan: de toren van Pisa, de Valle dei Templi of Pompeii. Oja Italië is ook het land met de meeste UNESCO erfgoedsites ter wereld.

https://www.reisroutes.nl/blog/italie/mooiste-bezienswaardigheden-italie/

amalfi kust italië, dorp in berg gebouwd
dolomieten italië
UNESCO werelderfgoedsite griekste tempel op sicilië

3. Noorwegen

Noorwegen kan natuurlijk niet uitblijven in het lijstje mooiste landen van Europa. De Noorse fjorden zijn uniek in zijn soort, iets wat je gezien wilt hebben met je eigen ogen. De foto’s zullen genoeg zeggen.

https://www.reisroutes.nl/blog/noorwegen/bezienswaardigheden-noorwegen/

fjorden nooorwegen
natuur noorwegen
noorderlicht

4. Ijsland

Ijsland is een droombestemming van vele natuurliefhebbers, zo ook van mij. Qua diversiteit in natuur misschien wel het bijzonderste land ter wereld, bold statement ik weet het. Maar je kunt er letterlijk alles vinden: Vulkanen, Gletsjers, Watervallen, Bergen, het noorderlicht. Hopelijk mag ik snel dit land bezoeken en hebben jullie ook het geluk hier naartoe te kunnen.

https://www.reisroutes.nl/blog/ijsland/bezienswaardigheden-ijsland/

waterval ijsland
noorderlicht
natuur ijsland

5. Slovenië

Over Slovenie hoor je weinig online, vind ik. Dit is enorm zonde, aangezien het een van de mooiste landen van Europa is. Persoonlijk heb ik dit land ook erg hoog staan in mijn lijstje, vooral het geweldige Triglav National Park. Volgens sommigen een van de mooiste stukken natuur in Europa. Daarnaast noemen mensen de hoofdstad Ljubljana, het verborgen pareltje van Europa. Oja, en vergeet niet het sprookjesachtige ‘Lake Bled’.  Mocht je een korte reis willen maken, dan is Slovenie zeker een aanrader. Slovenie is namelijk niet erg groot en je kunt dus in korte tijd een groot deel zien van dit prachtige land.

https://www.reisroutes.nl/blog/slovenie/top-bezienswaardigheden-slovenie/

lake bled slovenië
natuur slovenië
natuur slovenië

6. Tsjechië

Tsjechie (en dan vooral het noorden van Tsjechie) zit vol met natuur. Je hebt er het Reuzengebergte, het ijzergebergte, Boheems Paradijs en Saksisch Zwitserland. Zelf ben ik in het Boheems paradijs en Saksisch Zwitserland geweest en het was echt geweldig. Ik had een dag excursie vanuit Praag (wat tevens een van mijn lievelingssteden in Europa is) geboekt, maar had hier zeker nog wel meerdere dagen kunnen zijn. Wat een natuur!

https://www.reisroutes.nl/blog/tsjechie/bezienswaardigheden-tsjechie/

Boheems Paradijs Tsjechië
Boheems Zwitserland
natuur Tsjechië

7. Finland

Met Finland doel ik vooral op het gedeelte, Lapland. In de winter voelt Lapland namelijk echt aan als een sprookje. Je kunt tochten maken met: rendieren, sneeuwscooter en husky’s. Je kunt het dorpje van de kerstman bezoeken. Het noorderlicht is hier als een van de beste plekken ter wereld te zien. Je kunt skiën, snowboarden of langlaufen. Je kunt slapen in een echte iglo en noem het maar op. Een echte winterwonderland experience dus!

https://www.reisroutes.nl/blog/finland/bezienswaardigheden-finland/

huskey slee lapland
stijger bij meer
noorderlicht

8. Madeira (Portugal)

Ik weet dat Madeira geen land is, maar deze plek is te mooi om niet op deze lijst te zetten. Madeira is een eiland dat links van Marokko ligt in de Atlantische oceaan en hoort bij Portugal. Madeira wordt ook wel het Hawaii van Europa genoemd. Dit komt omdat je op Madeira natuur ziet, dat haast on-Europees is. Het hele eiland is gewoon een ansichtkaart zo mooi.

https://www.reisroutes.nl/blog/madeira/bezienswaardigheden-madeira/

bijzondere natuur madeira
mistige bergtop madeira
natuur madeira

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *