telefoon met navigatie in auto

16 apps die je moet downloaden als je op reis gaat!

16 handige apps die je op je telefoon wilt hebben als je op reis gaat. Je gaat/wilt binnenkort naar het buitenland. Dan wil je natuurlijk goed voorbereid zijn. Je wilt zeker weten dat je niks vergeet en je wilt je een beetje voorbereiden. Eenmaal aangekomen is het ook handig om sommige apps geïnstalleerd te hebben. Om hostels te boeken, leuke eettentjes te vinden of valuta te kunnen omrekenen. Dit zal je reis makkelijker en zorgelozer maken.

16 handige apps om te downloaden als je naar het buitenland op reis gaat.

1. Booking

Booking is de beste app voor het boeken van appartementen, hotels, vakantiehuizen of hostels. Met meer dan 2,5 miljoen accommodaties heeft Booking ook het grootste aanbod. Dus ga je opzoek naar overnachtingsplekken voor op jouw reis, check dan zeker even de site of app van Booking.

2. Hostelworld

Of je nou ergens in Europa op vakantie gaat of gaat rondreizen door zuidoost Azië, Hostelworld heeft een enorm aanbod aan hostels voor een hele goede prijs. Als je een (solo) reis maakt wordt vaak gekozen voor hostels als overnachtingsplek. Dit omdat het de goedkoopste manier van overnachten is en je tegelijk makkelijk in aanraking komt met andere reizigers.

3. Airbnb

Airbnb is een van de bekendste sites om overnachtingen op te boeken. De site heeft een enorm aanbod van appartementen, huizen en kamers. Zet je gewenste filters aan en zoek jouw overnachting.

4. Couchsurfing

Couchsurfing houdt in dat je bij een local gaat slapen (meestal gratis). Dit zijn mensen die graag reizigers ontmoeten en hen kennis willen laten maken met het leven dat ze daar leiden. Ze hebben dan thuis een kamertje over en bieden dit dan als slaapplek aan, aan reizigers. Voor jou is dit natuurlijk leuk omdat het geen geld kost en je kennismaakt met iemand die alles weet over het gebied waar je daar bent. En de hosten vinden het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en rond te leiden. Ze zijn vaak trots op hun omgeving en cultuur en delen deze met liefde.

5. Skyscanner

Skyscanner is een onmisbare app als het aankomt op vliegtickets zoeken. Het is een van de bekendste vergelijkingssites en biedt daarom ook altijd de scherpste prijzen. Naast vliegtickets kun je er ook hotels of huurauto’s op vinden.

6/7/8. Omio/Rome2rio/Moovit

Alle 3 deze apps zijn handige apps om te gebruiken als je met het openbaar vervoer wilt reizen in het buitenland. Moovit en Rome2rio zijn meer voor plaatselijke verplaatsing en openbaar vervoer en Omio is meer voor als je lange afstanden wil afleggen met bijvoorbeeld trein of bus. Ik zou ze alle 3 downloaden dan kun eigenlijk altijd wel een gepaste route vinden om op je bestemming te komen.

9. Uber

Uber is tegenwoordig een super bekende app. Je voert op je telefoon in waar je naartoe wilt en binnen een paar minuten word je opgepikt door een taxi. De app werkt supermakkelijk en er is bijna altijd wel een chauffeur in de buurt.

10. Maps.me

Maps.me is eigenlijk een soort google maps, met daarin een reisplanner, navigatie en verkeersinformatie. Alleen is maps.me ook offline beschikbaar. Je kunt dus ook zonder wifi of internetverbinding je weg ergens naartoe vinden. Dit is uitermate handig als je op plekken gaat komen die wat meer afgelegen zijn. Zo zal je de weg dus nooit meer kwijtraken hoe afgelegen je ook bent!

11. Spotted by locals

Deze app laat je tips van lokale inwoners zien. Ze vertellen over leuke hotspots of leuke eettentjes waar je heen moet gaan. Dit geeft je een heel ander perspectief van de plek dan wanneer je alleen maar de toeristische dingen doet. Want laten we nou eerlijk zijn, wie kent een plek beter dan de locals?

12. Packpoint

Packpoint is een app die je verteld wat je allemaal moet meenemen op je reis. Je kunt het weer op je bestemming invoeren, je geplande activiteiten en je reisduur. De app laat aan de hand van de door jou ingevoerde gegevens precies zien wat je mee moet nemen. Superhandig zodat je niks vergeet op je reis! Zelf heb ik ook een artikel geschreven met een paklijst voor jouw reis. Hier vind je een paklijst met de belangrijkste dingen voor jou, om mee te nemen tijdens je reis.

13. Wifi map: internet plek & VPN

Kun jij ook niet zonder telefoon? Gelukkig hoeft dat ook niet. Met deze app kun je alle openbare wifinetwerken in de buurt zien. Zit je in de middle of nowhere en moet je een appje versturen? Open dan simpelweg de app en loop naar de wifi toe.

14. Currency

In Europa kun je vaak wel met de euro betalen, maar er zijn enorm veel landen waar je met een andere valuta moet betalen. Dit omrekenen is niet altijd even makkelijk. Daarom is het aan te raden om een offline valuta omreken app op je telefoon te hebben. Zo kun je ook zonder internetverbinding erachter komen hoeveel die vaas op die markt in india nou echt kost.

15. Around me

Around me is nog zo’n superhandige app. Sta je nou op een gegeven moment ergens en heb je ineens trek in een kopje koffie maar weet je niet of er dichtbij een koffiezaak zit? Open de Aroundme app en de app zal aan de hand van je locatie de dichtstbijzijnde koffie zaken laten zien. Dit werkt ook met benzinestations, banken, hotels, etc.

16. EHBO-app

Je hoopt het natuurlijk niet, maar het kan maar zo. Je komt in een situatie waar je eerste hulp nodig hebt of moet geven. In deze app staat wat je moet doen in bepaalde situaties, dit kan erg goed van pas komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *