receptioniste aan het bellen

8 bijbaantjes die enorm goed verdienen

Als scholier of student kun je wel wat extra geld gebruiken. Alles wordt namelijk steeds duurder. Misschien ben je dan wel opzoek naar een bijbaan, maar welke bijbaantjes verdienen nou het beste? Om te zorgen dat jij niet meer voor een mager loontje werkt heb ik hier een lijst opgesteld met de 8 best verdienende bijbaantjes die jij kan gaan doen als student.

De 8 best verdienende bijbanen voor scholieren en studenten

1. Bijles geven

Je kunt bijles geven als freelancer of als werknemer van een bijles bedrijf. Als freelancer ga je waarschijnlijk meer verdienen alleen ben jij de eindverantwoordelijke en is het waarschijnlijk lastiger om aan klanten te komen.

Via een bedrijf bijles geven zorgt voor een groter klantenbestand en meer zekerheid op werk. Qua bijbaantjes werkend voor een baas, is dit misschien wel het best verdienende bijbaantje.

Ouders zijn vaak bereid om veel geld te betalen voor bijles, aangezien zij school erg belangrijk vinden en het beste voor hun kind willen. Jij helpt vervolgens leerlingen om de stof beter te begrijpen. Dit is erg gezellig en dankbaar werk dat enorm goed verdient.

vrouw geeft bijles aan kind bijbaantje

2. Thuiszorg

Nog een goed verdienend bijbaantje, Thuiszorg. Bij thuiszorg denk je misschien meteen aan verzorgsters en artsen, maar dat bedoel ik niet met thuiszorg. Voor dit bijbaantje heb je namelijk geen opleiding of ervaring nodig. Je zult je vooral bezighouden met huishoudelijke werkzaamheden of kleine klusjes. Vaak doe je dit in ouderenwoningen of verzorgingstehuizen waar de inwoners niet alles meer zelf kunnen. Afwassen, schoonmaken, helpen met smartphone problemen noem het maar op. Naast dat het goed verdient is het ook erg dankbaar en gezellig werk. Je komt in contact met veel andere mensen die allemaal hun eigen verhaal hebben.

3. Helpdeskmedewerker

Grote bedrijven als banken, verzekeraars en de GGD zijn opzoek naar studenten om de helpdesk te bemannen. Je zult eerst een training volgen om je hiervoor klaar te stomen. Hierna zal je bellende klanten helpen met het beantwoorden van hun vragen. Dit werk geeft een gevoel van voldoening aangezien je klanten helpt met hun problemen. In ruil voor dit waardevolle werk krijg je ook nog eens een goede vergoeding. Een goede service wordt namelijk steeds meer op prijs gesteld. Daardoor betalen bedrijven goed voor helpdeskmederwerkers.

2 mensen met koptelefoon op - helpdesk bijbaan

4. Callcenter

Ben je wat commerciëler ingesteld, dan kun je ook gaan werken voor een callcenter. Je zult namens bedrijven, mensen gaan opbellen om ze ervan te overtuigen om klant te worden bij dat bedrijf. Mocht je erg goed zijn in het klanten werven dan heb je geluk, je krijgt vaak namelijk extra commissies naast je basisloon voor elke klant die jij binnenhaalt. Hoe beter jij het doet, hoe meer je verdient. En dit kan flink oplopen als je veel klanten binnenhaalt. Zo kan dit dus oplopen tot het best verdienende bijbaantje van deze lijst.

5 poppetjes op rij met koptelefoon - call center

5. Chauffeur

Een erg ‘chille’ bijbaan is chauffeur zijn. Je kunt er dan nog voor kiezen om mensen rond te rijden als privéchauffeur of om auto’s rond te brengen als aflever service. Beide opties zijn leuk. Kies vooral welke je zelf het leukste lijkt of waar de beste vacature van online staat.

Naast een prima loon zijn ook de secundaire voorwaarden vaak goed, als betaalde ov of betaalde reistijd.

Uiteraard moet je wel een rijbewijs hebben om voor dit bijbaantje in aanmerking te komen (en vaak 1 jaar rij ervaring).

6. Bezorger

Tegenwoordig worden mensen steeds luier en willen ze alles bezorgd krijgen. Hierdoor groeit de vraag naar bezorgers. Je kunt verse maaltijden bezorgen zoals via thuisbezorgd, maar ook boodschappen via bijvoorbeeld picnic. De lonen zijn dus redelijk hoog en daarnaast kun je ook nog fooi ontvangen om je uurloon nog eens te verhogen.

bezorger op scooter bijbaantje

7. Freelancer

Een van de best verdienende bijbaantjes, is freelancer worden bij bijvoorbeeld young ones. Nadat je je ingeschreven hebt kun je je aanmelden voor geplaatste ‘jobs’. Bedrijven plaatsen dan vacatures (vaak voor 1 keer) en hier kun je je dan voor aanmelden. Je bepaald dus zelf voor welke ‘jobs’ je je aanmeld. Heb je een week geen tijd of geen zin, dan meld je je gewoon nergens voor aan. Je kiest dus zelf wanneer en waar je wilt werken. Dit is ideaal omdat je dus nergens aan vast zit en alles zelf kunt bepalen. Hiernaast zijn de lonen ook nog eens erg hoog. Gemiddeld kun je zo’n 17 euro per uur verdienen, dat ga je bijna nergens anders krijgen. De ‘jobs’ die geplaatst worden kunnen van alles zijn; helpen verhuizen, chauffeur, festival medewerker, etc.

8. Voor jezelf werken

De manier om het meeste geld te verdienen is om voor jezelf iets te beginnen. Al het geld wat jouw werkzaamheden oplevert gaat namelijk naar jou. Niet naar jouw baas of naar een organisatie, maar direct naar jou. Voor jezelf werken geeft je daarnaast ook alle vrijheid, aangezien jij je eigen baas bent en dus niemand jou kan zeggen wat je moet doen.

Inmiddels ben je misschien al wel enthousiast om zelf geld te gaan verdienen, maar wat voor een werk kun jij nou leveren?

Dit kan daadwerkelijk van alles zijn. Het kan iets zijn waar jij goed in bent:

  • ict
  • tuinieren
  • bijles geven
  • schilderen

Maar ook andere simpele dingen als:

  • chauffeur
  • oppas
  • honden uitlaten

Mocht je nou skills hebben waar bedrijven graag geld voor neerleggen, overweeg dan ook eens om je in te schrijven op fiverr of upwork. Dit zijn freelance platformen waar jij je aan kunt melden en waar bedrijven jou dan kunnen gaan inhuren. Denk aan; teksten schrijven, SEO, website bouwen, vertalen, etc. Je kunt hier zelf de prijs bepalen van jouw service en deze kunnen flink hoog worden naarmate je meer ervaring en reviews hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *