11 manieren om geld te verdienen vanuit huis

11 manieren om geld te verdienen vanuit huis. Vroeger bestond ‘vanuit huis geld verdienen’ nog niet en moest je altijd ergens aanwezig zijn om geld te verdienen. De uitvinding van het internet heeft hier verandering in gebracht. Tegenwoordig kun je online geld verdienen vanaf waar jij ook maar wilt, of je nou op het strand zit, op een terras of in je bed ligt. Je kunt dus zelf bepalen vanaf waar je wilt werken. Er zijn verschillende manieren om online geld te verdienen, maar dit zijn de 11 makkelijkste manieren.

1. Start je eigen blog

Een website is in de huidige tijd een goede manier om online geld te verdienen. Onlineondernemers worden er steeds meer en sommigen van hen kunnen een full time inkomen maken met hun website(s).

Je hebt namelijk nauwelijks geld nodig om te beginnen. Je hebt alleen een domeinnaam en een webhosting pakket nodig. Dit kost uiteindelijk maximaal €100 per jaar ofzo. Kijk zelf even rond waar je dit wilt aanvragen en wat de prijzen zijn. Als je precies wilt weten hoe het opzetten van een website/blog werkt, dan raad ik aan om de video’s van WPlounge en ferdy korpershoek op Youtube te kijken hier heb ik het persoonlijk ook van geleerd.

Op jouw website kun je zelf bepalen wat je er allemaal opzet. Je kunt er een webshop van maken of blog berichten posten. Misschien een passie van jezelf delen of iets dat je hebt meegemaakt waarover je wilt vertellen. Het kan werkelijk van alles zijn.

Een website of blog beginnen is tegenwoordig ook totaal niet lastig meer door programma’s als WordPress. WordPress doet het grootste gedeelte van het opzetten van jouw website. Vroeger moest je goed zijn in programmeren om een website op te zetten. Tegenwoordig gebeurt dit allemaal voor jou.

Het is echt niet zo lastig als je denkt!

Lees hier het artikel over 5 manieren hoe jij geld kunt verdienen met een blog of website.

online geld verdienen: nieuw blog artikel toevoegen - website

2. Begin met affiliate marketing

In het artikel ‘5 manieren om geld te verdienen met je website of blog’ heb ik al even uitgelegd wat affiliate marketing nou inhoudt. Toch zal ik het hier nog even een keer benoemen.

Affiliate marketing is eigenlijk dat jij ergens een link plaats naar producten of diensten. Wanneer iemand op jouw link klikt en vervolgens afrekent, krijg jij een percentage van dat bedrag, omdat jij ze naar dat product of die dienst hebt geleid. Je bent eigenlijk een soort van freelance marketier die klanten binnenhaalt voor verschillende bedrijven.

Je hoeft echter niet persé een website te hebben. Je kunt dat linkje ook op een Instagram pagina van jezelf zetten of een Youtube-kanaal. Maar hoe kom je aan zo’n linkje? Om producten en dienste te vinden die jij kunt gaan promoten moet je je aanmelden bij één van de vele affiliate programma’s, waaronder; TradeTracker, Awin, Paypro, Diayscon en het partnerprogramma van bol.com. Dan wordt zo’n linkje automatisch gegenereerd voor jou en kun je hem op je website plaatsen. Jij bent trouwens de enige in de hele wereld met dat specifieke linkje dat je zal ontvangen.

3. Verkoop producten via bol.com

Een steeds populairdere manier van online geld verdienen is producten verkopen via bol.com. Dit komt omdat bol.com al het vervelende werk van een eigen webshop uit handen neemt. Hoe werkt verkopen via bol.com?

 1. Je koopt goedkope producten uit bijvoorbeeld China bij websites als Alibaba of Aliexpress
 2. Je laat die producten versturen naar het bol.com magazijn
 3. Je plaats het product op bol.com, zet er een mooie beschrijving en foto bij
 4. De producten worden verkocht via bol.com, deze krijgen hier een commissie voor en de rest is voor jou
 5. Bol.com regelt de klantenservice en retourzendingen

Je hebt dus geen opslagplaats nodig om je voorraad van producten op te slaan en de retourzendingen (die je 100% gaat krijgen) regelt bol. Ook ben je niet de hele dag bezig met vragen en klachten van klanten, bol neemt de klantenservice op zich. Jij bezorgt bol dus de producten, zij regelen alles en verkopen de producten en jij krijgt een mooi bedrag onderaan de streep zonder al te veel te hoeven doen. Lijkt dit je wel wat, check dan deze link om meer te lezen over verkooppartner worden.

bol.com logo

4. Word freelancer op Upwork of Fiverr

Ben jij ergens goed in of heb jij ergens passie voor en wil je hier geld mee verdienen? Op Fiverr en Upwork kun jij jouw dienst aanbiedingen aan duizenden mensen.

Zelfs als je een simpele student bent en je niet per sé ergens bijzonder goed in bent kun je je aanmelden. Er zijn ook simpele opdrachten als voice-overs en teksten vertalen.

Je wordt in principe freelancer en kunt dus zelf kiezen welk en hoeveel werk je aanneemt.

Je kunt van allerlei diensten aanbieden op deze platformen, van tekstschrijven tot online muzieklessen geven en van digitale beveiliging tot flyers ontwerpen. Zoals je ziet zijn de mogelijkheden zo goed als eindeloos, dus er zit vast iets tussen wat jij kan gaan aanbieden.

5. Handel in Aandelen/ Crypto

Je hoort het tegenwoordig steeds meer en meer, investeren in aandelen maar vooral in crypto. Online zie je veel mensen die beweren hier stinkend rijk mee geworden te zijn. Dit is voor sommigen misschien inderdaad waar, maar het is lang niet zo makkelijk als ze het laten blijken. Begrijp me niet verkeerd, als je het goed doet kun je er absoluut een leuk zak centje aan verdienen, maar de meerderheid verliest geld op de aandelen of crypto markt.

Ik zelf ben een tijdje geleden ook begonnen met aandelen en crypto kopen, ook met de hoop om mooi even wat geld te verdienen. Ik kan je vertellen mij is het niet gelukt. Ik heb zelf namelijk helemaal geen verstand van de crypto en aandelenmarkt en deed het meer voor de spanning ervan. Je kunt net als mij gewoon beginnen en gokken welke aandelen en cryptomunten gaan stijgen of je kunt je eerst even gaan verdiepen in beide markten.

Ik raad aan om je hier eerst wel even in te verdiepen zo heb je meer kans om geld te verdienen in plaats van te verliezen.

Op het internet en op Youtube is tegenwoordig heel veel te vinden. Er zijn zelfs ook cursussen voor investeren in aandelen en investeren in cryptomunten. Ikzelf heb geen cursus gevolg, dus weet ook niet welke de beste cursussen hiervoor zijn.

Beste platform voor aandelen en beste platform voor cryptomunten

Ik gebruik zelf Bitvavo voor het handelen in crypto en DeGiro om te handelen in aandelen. Deze platvormen zijn in mijn ogen echt goed en als ik de rest van het internet moet geloven zijn dit ook zo goed als de besten in hun soort. Er zijn nog genoeg andere platvormen maar deze zijn zeker het overwegen waard.

Disclaimer….. Beleggen brengt altijd het risico met zich mee dat je, een deel van je geld kunt verliezen. Dus kijk hier wel mee uit. Beleg ook alleen met geld dat je missen kan.

crypto/aandelen markt grafiek op telefoon

6. Verdien geld met je eigen online marketingbureau

Online marketing wordt groter en groter en is een mooie markt om actief in te zijn. Het grote voordeel van je geld verdienen met online marketing is dat je het vanaf achter je laptop kunt doen. Je hoeft dus niet elke dag van 8 tot 5 op een kantoor te zitten. Je kunt bij wijze van spreken vanaf het strand in Bali werken.

Maar hoe werkt een eigenbedrijf in online marketing nou?

Je benaderd bedrijven en biedt ze jouw expertise aan op het gebied van online marketing. Zij betalen jou dan een vast gedrag per maand en jij zorgt ervoor dat hun online marketingstrategie geoptimaliseerd is en ze goede resultaten halen. Als online marketeer heb je vaak één van deze twee doelen; naamsbekendheid laten groeien of meer verkopen realiseren. Je hebt verschillende richtingen in de online marketing, hier de meest voorkomende specialisaties:

online marketing overzicht op tablet
 • conversie optimalisatie
 • content marketing
 • social mediamanagement
 • SEO optimalisatie
 • adwords advertising
 • Social media advertising
 • webdesign
 • copywriting
 • branding
 • viral marketing
 • e-mail marketing
 • affiliate marketing

Zoals je ziet zijn dit er flink wat. Je in al deze richtingen verdiepen is haast onmogelijk. Kies dus 1 of enkele waarin jij je wilt specialiseren. Wel is het handig om van ze allemaal iets af te weten. Je wilt uiteindelijk wel de beste resultaten halen voor jouw klanten.

7. Ga teksten vertalen of transcriberen

Spreek jij nou naast Nederlands nog een taal goed, dan kun je hier geld mee gaan verdienen. Bedrijven betalen namelijk graag geld voor een goede vertaling van hun artikel, website, boek, etc. in plaats van een google translate vertaling. Een goede vertaling komt namelijk professioneler over en bedrijven willen hier graag wat geld voor uittrekken. Een paar plekken waar jij opdrachten kunt vinden om te vertalen:

Gengo, Upwork, Appen, Language Line, Verbalizelt, TextMaster, Cyracom, Language Service Associates, Lionbridge, Transparent Language, World Lingo, Pacific Interpreters, Verbal Ink, Rev en Pactera

7 verschillende vertalingsboeken

8. Start een Youtube kanaal

Je kent vast wel een aantal Youtubers die in de dikste wagens rijden en 6 keer per jaar op vakantie gaan. Dit hebben ze te danken aan dat met Youtube een leuk zakcentje te verdienen is. Echter lukt dit natuurlijk maar een kleine groep mensen, maar misschien ben jij er daar wel één van. Je kunt van alles gaan plaatsen op jouw Youtube kanaal. Hier een paar voorbeelden:

 • tutorials
 • game filmpjes
 • vlogs
 • reviews
 • compilaties
 • copyright vrije muziek

Zoek zelf uit wat jij leuk vindt en waar jij denkt dat mensen naar gaan kijken. Zoek vervolgens online naar voorbeelden van mensen die doen wat jij wilt gaan doen. Kijk wat zij goed doen. Hier kun je veel van leren. Pas dit vervolgens toe bij je eigen kanaal (zonder het compleet over te nemen uiteraard) en zie de views binnenstromen. Zorg dat je regelmatig video’s post en weet wat werkt en wat niet werkt.

youtube kanaal op computer

9. Ga producten/diensten verkopen (webshop)

Maak jij bijvoorbeeld graag zelf vogelhuisjes of kettinkjes? Of misschien heb je een nieuw product dat je op de markt wilt brengen? Begin dan een webshop om jouw product online te verkopen.

Je kunt er ook voor kiezen om services te verkopen. Misschien ben jij wel heel goed in online marketing. Dan kun je een site maken waarop je jouw service als online marketeer aanbiedt. De keuzes zijn eindeloos, kies iets wat bij jou past.

10. Verkoop online cursussen of e-books

Online cursussen en e-books zijn enorm booming op het moment. Als jij ergens waardevolle kennis van hebt, kan dit flink geld waard zijn. Maak bijvoorbeeld een online cursus houtbewerking of haren knippen. Of schrijf een e-book over zelfvertrouwen of afvallen.

11. Zoek een thuiswerk baan

Tegenwoordig bieden steeds meer banen de gelegenheid om thuis te werken. Wil jij dus vanuit huis geld verdienen, zoek dan een baan die deze mogelijkheid bied. Of onderhandel bij je (potentiële) werkgever hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *