Zo kom je er achter of iemand je leuk vindt – 8 hints die het weggeven

Door op deze 8 dingen te letten kun je er achter komen of iemand je leuk vindt. Je hebt vast wel eens gehad dat je een leuk iemand ziet/kent, maar je niet weet of diegene jou ook leuk vindt. Je vindt het dan ook lastig om dit in te schatten…. super zonde! De volgende keer als dat gebeurd, denk dan aan deze 8 hints waaraan jij kunt zien of hij/zij je leuk vindt.

8 hints die weggeven dat iemand je leuk vindt

1. kleine aanrakingen

Als iemand je leuk vindt zal diegene elke mogelijkheid, om je aan te raken, pakken. Hiermee bedoel ik niet de standaarddingen als een knuffel geven als je elkaar weer ziet of je troosten als er iets aan de hand is. Dit kan natuurlijk gewoon vriendschappelijk en onschuldig zijn.

Maar denk bijvoorbeeld aan;

  • Als diegene moet lachen, dat die je dan kort aanraakt op je arm
  • Als je iets goed doet of samen een spel wint dat diegene dan een boks vraagt of iets -dergelijks
  • Als diegene je slaat (op een speelse manier)

2. Oogcontact

Als iemand je leuk vindt zal diegene langer oogcontact met je houden. Dit is in 1 op 1 gesprekken zo maar ook als je samen in een groepsgesprek zit. Diegene zal dan meer naar jou kijken dan naar de rest in de groep.

Als diegene oogcontact verbreekt wil je eigenlijk dat ze oogcontact naar beneden verbreekt, dit betekend dat ze verlegen of onder de indruk is.

Opzij oogcontact verbreken betekent vaak verveling en omhoog oogcontact verbreken betekent minachting. Dit wil niet zeggen dat elke keer als iemand oogcontact met je verbreekt door opzij te kijken, dat je dan gefaald hebt. Bij sommigen gaat dit automatisch en zit er geen bedoeling achter, toch is het handig om te onthouden.

3. Let op zijn/haar voeten

Dit valt je misschien het minst op als je bij iemand in de buurt bent, maar let eens op zijn/haar voeten. Diegene zijn voeten verklappen namelijk wat hij/zij wil.

Als diegene weg wilt uit het gesprek of weg bij jou, zullen de voeten richting een uitgang wijzen.

Als ze haar voeten kruist is ze niet van plan weg te lopen, dit is dus ook een positief signaal.

Richten de voeten zich naar jou dan voelt diegene zich comfortabel bij jou en is die eventueel ook geïnteresseerd (kan ook gewoon vriendschappelijk comfortabel zijn).

4. Waar kijkt diegene naar

Merk je dat de ander soms het oogcontact loslaat om naar je lippen te kijken of om je lichaam te scannen, dan ben je binnen. Wij mensen kijken graag, naar waar we in ons hoofd mee bezig zijn. In dit geval dus met de aantrekkelijkheid van de ander.

5. Grooming

Dit is een van de bekendere manieren om erachter te komen of iemand je leuk vindt. Als iemand jou ziet of bij jou in de buurt is, zal diegene ‘groomen’. Groomen houdt in dat je er zo goed mogelijk uit wilt zijn dus; je haren goed doen, aan je kleding zitten, rechter op gaan staan, je lippen mooi maken, etc. Diegene wilt er namelijk zo goed mogelijk uitzien voor jou.

Zie jij diegene dit dus doen als ze naar jou kijkt of als je binnen komt lopen, dan heb ik goed nieuws voor je…

6. Gespiegeld gedrag

Als iemand jou leuk vindt zal diegene jou kopiëren. Niet letterlijk natuurlijk, maar als jij een bepaalde houding aanneemt, gaat hij/zij dit misschien ook doen.

Dit komt door de spiegelneuronen die wij in ons hebben. Deze zijn een stuk belangrijker dan sommigen denken. Spiegelneuronen zijn ook enorm belangrijk om dingen te leren. Dit zie je vooral bij kinderen. Kinderen kopiëren heel vaak gedrag van ouderen en vormen hiermee hun gedrag.

Je spiegelneuronen zijn actief wanneer je met iemand in verbinding wilt zijn. Bij kinderen is dat misschien met hun ouders.

Als diegene die jij leuk vindt dit dus ook bij jou doet, is de kans groot dat ze geïnteresseerd in je is.

7. Grotere pupillen

Als wij mensen naar iets moois, aantrekkelijks, leuks kijken worden onze pupillen groter. Merk je dus dat dit gebeurt als ze naar je kijkt, dan kan dat een heel goed teken zijn.

Pas alleen wel op, er zijn meerdere factoren die dit kunnen veroorzaken. Als het donker is worden je pupillen bijvoorbeeld ook groter. Dus reken jezelf niet meteen rijk. Toch is het wel handig om te onthouden, vooral als je op een niet donkere plek bent.

8. Knipperen

Als je iemand aantrekkelijk vindt, zal je vaker knipperen. Ben je dus aan het praten met iemand, probeer dan te ondervinden of ze vaker knippert dan normaal. Dit klinkt misschien heel moeilijk, maar in de praktijk is dit redelijk goed te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *