2 meiden die selfie maken op strand

Welk soort zonnebril past het beste bij jouw gezichtsvorm?

Een zonnebril gebruik je uiteraard om je ogen tegen de zon te beschermen, maar een zonnebril doet meer dan dat. Een zonnebril is ook een (belangrijk) deel van je outfit. Het geeft extra karakter aan je uiterlijk. Daarom is het erg belangrijk dat jij de goede zonnebril koopt. De ene zonnebril matcht namelijk beter bij jouw gezichtsvorm dan de ander. In dit artikel gaan we jou dan ook laten zien welke soort zonnebril het beste bij jou gezichtsvorm past.

Weet jij nog niet welke gezichtsvorm je hebt, lees dan het artikel Gezichtsvorm bepalen – in 2 stappen jouw gezichtsvorm bepalen.

Welk soort zonnebril past het beste bij welke gezichtsvorm?

Vierkant

Is jouw voorhoofd ongeveer even breed als je jukbeenderen en kaken? Dan heb je een vierkante gezichtsvorm. Net als bij een ronde gezichtsvorm wil je een zonnebril zoeken die het tegenovergestelde is van je gezichtsvorm, om het een beetje in balans te houden. Omdat je gezicht al wat ‘harde’ lijnen heeft wil je een ronde zonnebril nemen.

man met ronde zonnebril

Rond

Is jouw gezicht ongeveer even lang als breed, heb je een ronde kaak en volle wangen? Dan heb je een ronde gezichtsvorm. Je wilt nu dat de zonnebril wat balans in je gezicht brengt, ga daarom voor een rechthoekige, vierkante of brede montuur. Je kunt het beste wegblijven van ronde monturen, want deze versterkt de rondingen van je gezicht. En kies ook voor een zonnebril met een wat dunner frame.

lachende man met zonnebril

Ovaal

Is jouw gezicht lang, smal met een rondere kaaklijn? Dan heb je een ovaal gezicht. Over het algemeen passen alle soorten zonnebrillen bij iemand met een ovaal gezicht. Je hebt dus geluk!

close up van vrouw met zonnebril

Hartvormig

Een hartvormige gezichtsvorm wordt gekenmerkt door een breed voorhoofd, daarna wat smallere junkbeenderen en een scherpe kin. Kies als je deze gezichtsvorm hebt voor een ronde, halfronde of ovale zonnebril.

zonnebril op strand

Driehoekig

Een driehoekig gezicht lijkt redelijk op een vierkant gezicht, alleen loopt de kaaklijn wat scherper dan bij een vierkante. Kies ook bij deze gezichtsvorm voor een rondere zonnebril om de ‘harde’ lijnen te neutraliseren.

lachende meid met zonnebril

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *