Vriendin blaast sneeuw uit hand winter

Leuke dingen om in de winter te doen met je vriendin

Het is winter en je weet niet wat je kunt doen. Lekker op het terras zitten of naar het strand gaan zit er niet meer in. Maar je wilt wel graag dingen blijven doen met je partner. Wat kun je dan in de winter doen met je vriendin. Leuke activiteiten binnen én buiten. Dit zijn 10 leuke activiteiten die je in de winter kunt doen.

Winter wonderland

Oftewel, bezoek een stad die omgetoverd is tot een winter wonderland. Verschillende steden toveren hun binnenstad om naar een sprookjesachtige scene in de winterperiode. Zoek een stad die jouw leuk lijkt of in de buurt is en bezoek deze samen. Geniet van de mooie lichtjes, de gezellige sfeer een lekker kopje chocomelk of ga de schaatsbaan op.

Winter Efteling

Wil je een hele dag weg met je vriendin en wil je het avontuur opzoeken? Bezoek dan de winter Efteling. Één van Nederlands bekendste pretparken wordt elke winter omgetoverd tot een waar winter paradijs. Ga in een van de vele achtbanen en geniet tegelijkertijd van de winterlijke uitstraling en de speciaal ingerichte ‘warme winter weide’.

Kerstmarkt

Een gezellig dagje weg met je vriendin en lekker rondstruinen over een kerstmarkt, absoluut een aanrader. Iedereen weet hoe gezellig kerstmarktjes kunne zijn. Wil je het helemaal goed aanpakken? Rij dan even een stukje en ga naar een Duitse kerstmarkt. In Duitsland zijn de kerstmarkten echt een ‘big happening’, veel meer dan in Nederland. Enkele kerstmarkten die hoog aangeschreven worden zijn: Düsseldorf, Munster, Oberhausen en Keulen.

Schaatsen

Een typisch winters iets, is uiteraard schaatsen. Op veel kerstmarkten en dergelijke kerst gerelateerde evenementen vind je vaak wel een schaatsbaan. Anders heb je altijd nog een indoor schaatsbaan. En als je helemaal geluk hebt heeft het een paar dagen gevroren en kun je op natuurijs schaatsen. Neem een kan warme thee mee of haal terplekke een kopje en geniet lekker.

Skiën

Veel mensen houden van skiën. Ben jij zo iemand? En houdt je vriendin hier ook van? Dan kun je gezellig samen gaan skiën. Kies een van de vele indoor-skibanen die er zijn. In Nederland, België en Duitsland zijn er genoeg te vinden. Kies er 1 uit die er mooi uitziet of degene die het dichtse bij is.

Wil je helemaal het gevoel hebben alsof je op skivakantie bent. Rij dan een stukje verder door en ga van een echte piste af. Winterberg (Duitsland) is een erg populair gebied met echte pistes. Vanaf de Nederlandse grens ben je hier in zo’n 2 uur.

(Kerst)films met chocomelk

Als je aan de winter denkt, denk je al gauw aan een lekkere (kerst)film kijken met een glaasje chocomelk erbij. Heerlijk om samen met je vriendin te doen. Kies een leuke film uit. Dit kan een kerstfilm zijn, een leuke familiefilm of een film die meer aan de romantische kant is. Maak een lekker kopje warme chocolademelk en kruip samen onder de dekens. Super gezellig en knus.

Koekjes bakken

Of iets anders natuurlijk. Maar gezellig samen in de keuken staan en iets lekkers bakken is echt mega gezellig. En uiteindelijk heb je een mooi resultaat die je lekker op kunt eten. Bijvoorbeeld tijdens het kijken van een leuke film. Zet een lekker winters muziekje op en bak je lievelingskoekjes.

Game night

Optioneel is een warm kopje chocomelk en zelfgebakken koekjes. Maar op een koude winternacht is een game night altijd leuk. Daag je vriendin uit voor een fanatiek potje uno, yahtzee, pesten of een ander spel wat je leuk vindt.

Indoor activiteiten

Wat bedoel ik hier precies mee? Ik bedoel hier dingen mee als:

  • lasergamen
  • Bowlen
  • Escape rooms
  • Indoor golf
  • Karten
  • etc.

Sleëen

Als je gelukt hebt is het dit jaar een witte winter. Dan zijn er tal van leuke mogelijkheden om te doen. Een daarvan is sleëen. Zoek een mooie heuvel op bij jullie in de buurt en voel je weer helemaal kinds. Als je nu denkt ‘dat is toch veelste kinderachtig’. Geloof me, als je het geprobeerd hebt ben je totaal van gedachten veranderd. Stiekem willen we allemaal weer kind zijn namelijk. Het leven voelt echt weer helemaal onbezorgd. Mocht je het wat spannender willen maken zou je ook nog een slee vast kunnen maken aan een auto of trekker. Doe uiteraard heel voorzichtig als je dit gaat doen. Maar zo kun je ook zonder heuvel veel plezier beleven van een slee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *