Porsche Cayenne

Goedkope auto’s die duur lijken – dit zijn de beste volgens ons!

Heb je geen godsvermogen te besten aan een auto maar wil je toch dat mensen denken dat je een dure auto hebt? Dit kan ik me goed voorstellen. Gelukkig voor jou zijn er een aantal goedkope auto’s die duur lijken. Vaak komt hier wel bij, dat de auto’s dan vaker mankementen zullen vertonen. Dit kan komen door de leeftijd of door de bouwkwaliteit. Het is dus een afweging die je moet nemen als je een goedkope auto wilt aanschaffen die duur lijkt. Dit hoeft trouwens niet altijd, maar de kans is groter dan bij degelijkere en/of nieuwere modellen.

Na lang onderzoek naar goedkope auto’s die duur lijken, kwamen wij op deze 8 uit. We hebben besloten om de grens op 10.000 euro te trekken om de auto’s zo echt ‘goedkoop’ te houden. Opzoek naar een nieuwe auto? Ik kijk zelf altijd op https://www.autoscout24.nl/.

8 goedkope auto’s die duur lijken

Alfa Romeo 159

We beginnen met de goedkoopste op deze lijst, de Alfa Romeo 159. De kans is aanwezig dat je nog nooit van deze auto hebt gehoord of dat je hem nog nooit hebt gezien. Je ziet deze auto namelijk niet vaak rijden, wat het extra leuk maakt om er een aan te schaffen. Alfa Romeo is een gerespecteerd Italiaans auto merk die prachtige auto’s bouwt. Naar mijn mening is de 159 een van de mooiste die Alfa Romeo gebouwd heeft, zeker voor de periode waarin die ontworpen is. Deze tijdloze auto kun je al oppikken vanaf €1.000.

alfa romeo 159 advertentie

Audi a4

Een auto die er uitziet alsof die wel €50.000 of meer kan kosten. De Audi a4 (vanaf 2008). In 2008 kreeg de Audi a4 een facelift en sindsdien is de auto niet bijzonder veel meer veranderd. Je kunt er dus nauwelijks aan afzien dat deze auto al zo’n 14 jaar oud is.

Deze auto’s kun je al vinden vanaf €5.500. Terwijl sommige exemplaren zo door kunnen gaan voor een auto van 10x die prijs.

audi a4 advertentie

Audi a5

Audi heeft nog een erg betaalbaar model, maar waardoor het lijkt alsof je flink geld hebt. Het grotere broertje van de Audi a4, de Audi a5. Te verkrijgen in 2 deurs en 4 deurs variant, waar de 4 deurs variant een stukje duurder is. Een iets grotere, maar ook sportievere auto dan de Audi a4. Vanaf €7.000 kun je al rijden in deze prachtige coupé, de 4 deurs begint vanaf zo’n €9.000.

audi a5 coupe advertentie
audi a5 sportback advertentie

Range Rover (sport)

Als je denkt aan luxe auto merken denk je al gauw aan Range Rover. Maar wat nou als ik jou vertel dat jij al voor €4.000 in een Range Rover kunt rijden? Het is echt waar, de modellen van begin 2000 kun je al rijden vanaf €4.000. Heb je iets meer te besteden en wil je de dikkere variant van de Range Rover? De Range Rover Sport kun je ook halen voor onder €10.000. Deze beginnen namelijk al vanaf €7.000.

land rover range rover
land rover range rover sport

Jaguar XF

Nog een brits merk dat met luxe geassocieerd wordt, Jaguar. De Jaguar XF is een relatief jonge auto als je de rest van dit lijstje bekijkt. Naast een prestigieuze naam en de leeftijd is het vermogen van deze auto’s ook aantrekkelijk. Dit alles kun je al hebben voor zo’n €7.500.

jaguar xf advertentie

Porsche Cayenne

In het rijtje van luxe auto merken past Porsche uiteraard ook thuis. Misschien staat Porsche zelfs nog wel hoger dan Jaguar en Range Rover. Dus je verwacht vast niet dat jij een Porsche kunt rijden voor onder de €10.000, maar dat kan dus wel! €5.000 heb je zelfs maar nodig om in een Porsche te rijden. De eerste generatie Porsche Cayenne is een super grote, praktische, luxe auto met genoeg vermogen om de meeste auto’s in de achterspiegel te doen laten verdwijnen.

porsche cayenne advertentie

BMW 3 serie

Net zoals Audi heeft BMW ook een auto waaraan je nauwelijks kunt zien dat die al 12 jaar oud is. De BMW 3 serie vanaf 2009 lijkt redelijk veel op nieuwere modellen. Hierdoor kan deze auto, die je voor €5.000 al kunt rijden, makkelijk door voor een auto van €20.000-€30.000.

bmw 3 serie advertentie

Mercedes Benz SLK

Een cabrio Mercedes Benz voor onder de €10.000? Jazeker. Dit prachtige compacte auto’tje kun je al vinden vanaf €5.000. Dus heb jij niet per se 4 zitplaatsen nodig en zie jij jezelf al lekker in het zonnetje rijden met het dak los, dan is dit misschien wel dé auto.

mercedes-benz slk advertentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *