De goedkoopste manieren om op jongeren vakantie te gaan

Een goedkope jongeren vakantie. Je wilt met je vrienden op vakantie, maar je wilt niet te veel geld betalen. Dus zoek je de leukste goedkope jongeren vakanties. Er is echter enorm veel keus dus hier enkele ideeën voor jou en je vrienden.

Wil je sowieso in Nederland blijven met je jongeren vakantie? Ik heb eerder al een artikel geschreven over De beste keuzes voor een jongeren vakantie in Nederland

De 4 goedkoopste manieren om op jongerenvakantie te gaan

1. Ga naar een jongerencamping in Nederland

tent met jongeren op een jongerencamping

Een goedkope jongerenvakantie is een vakantie naar een jongerencamping in Nederland. Je bent geen of nauwelijks kosten kwijt aan vervoer. Ook betaal je niet veel voor overnachtingen omdat je meestal in simpele tenten slaapt. In Nederland hebben we 4 echte jongeren campings:

2. Ga naar een (jongeren) camping in een omliggend land

In België, Frankrijk, Duitsland, Italië, etc. heb je ook campings die enorm leuk zijn voor jongeren. De meeste van deze zijn goed te doen met de auto. Dit is een stuk goedkoper dan vliegtickets boeken. Plus campings zijn vaak goedkoper zijn dan hotels of Airbnb’s. Kies dus een land uit waar je heen wilt en zoek daar naar een camping die bedoeld is voor jongeren. Of zoek naar een camping die in de buurt ligt van een leuke plek zoals; een ski gebied of een leuke stad om uit te gaan.

3. Verblijf in een hostel

Wil je toch wat verder weg op vakantie of meer in het centrum van een leuke stad, verblijf dan met je vrienden in een hostel. Dit is namelijk de goedkoopste manier om te overnachten. Je slaapt hier met meerder mensen op een kamer. Soms ook met andere mensen, maar dit ligt net aan hoe je boekt. Je deelt vaak ook de wc en de douches. Maar hostels zijn wel echt een aanrader als je naar de prijs kijkt. Deze zijn zoveel goedkoper dan een gewoon hotel.

4. Ga naar een goedkoop land

Nederland, Italië, België, zijn natuurlijk niet de goedkoopste landen in Europa. Kies daarom een goedkoper land om naartoe te gaan. Deze landen liggen vaak wel verder weg dus waarschijnlijk moet je een vliegticket kopen, maar dit is het meer dan waard. Dat verdien je dubbel en dwars terug.

Neem landen als: Polen, Hongarije, Bulgarije, Roemenie, Albanie, etc. Deze zijn zoveel goedkoper dan Nederland, dat je dat vliegticket binnen no-time terugverdiend hebt. Plus dat vliegtickets naar deze landen ook nog goed betaalbaar zijn tegenwoordig. Zoek dus in een dergelijk land een plek wat jou en je vrienden leuk lijkt om heen te gaan. Bijvoorbeeld Belgrado, Boedapest of Sunny Beach.

map van europa met ranking van leefkosten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *