5 leuke ideeën voor de eerste date

Je hebt binnenkort een eerste date met iemand, maar je hebt geen idee wat je moet gaan doen. Heel herkenbaar! Je wilt er voor zorgen dat het een leuke date wordt waarbij je een goede blijvende indruk achterlaat. Nu zijn er waarschijnlijk meerdere opties die je in je hoofd hebt, om te gaan doen op deze date. Er zijn namelijk ook enorm veel keuzes uit leuke ideeën voor een date. Voor een eerste date kan je in principe bijna alles kiezen. Maar toch zijn sommige dingen niet per se geschikt om te doen op de eerste date. Eventueel wel in een later stadium. Maar wat moet je dan wel gaan doen op de eerste date? Geen zorgen, wij hebben 5 ideeën opgesteld die er geheid voor gaan zorgen dat je eerste date een geweldige indruk achterlaat.

5 leuke dingen om te doen als eerste date

1. Maak een wandeling

Een date idee dat het altijd goed doet en ook een van mijn favorieten is, is samen een wandeling maken. Misschien vind je wandelen maar een dom idee, maar als date is het echt aan te raden. Je bent lekker buiten, lekker in beweging en de sfeer is erg ontspannen. Je hebt daarnaast ook niet constant oogcontact waardoor het wat gemakkelijker is als je gespannen bent. Gesprekken gaan zo ook makkelijker en zijn luchtiger.

Ook gebeuren er dingen om je heen die weer tot gespreksstof kan leiden. Plus dat mensen het leuk vinden als je iets anders voorstelt dan het gebruikelijke uiteten of ‘een filmpje pakken’. Dit geeft aan dat je creatiever en origineler bent.

Zelfs als je nu nog niet overtuigd bent, probeer het gewoon een keer en je zult versteld staan van hoe goed idee dit is.

stel maakt wandeling door weide

2. Ga naar een pretpark/kermis

Samen naar een pretpark of kermis gaan is ook een erg leuke optie. Ook zit hier een psychologisch achter. Als je namelijk iets spannends doet (attracties, spookhuis, bungee jumpen, etc.) maak je een hormoon aan die je een euforisch gevoel geeft. Ditzelfde hormoon geeft jouw lichaam ook af als je verliefd bent op iemand. Denk nu niet meteen dat je date verliefd op jou wordt als je naar een pretpark gaat met diegene, maar toch zal hij/zij dat euforische gevoel deels aan jou als persoon koppelen.

Een ander voordeel is dat je niet de hele dag gefocust hoeft te zijn op het gesprek. Als je in een restaurant zit wordt het al gauw ongemakkelijk als er een stilte valt. In een pretpark of op een kermis gebeurd zoveel om je heen dat zo’n stilte minder opvalt. Ook komen gesprekken makkelijker omdat je kan praten over dingen die je ziet gebeuren. Je kunt leuke dingen samen doen die weer een andere dynamiek geven dan wanneer je alleen met elkaar praten.

pretpark attractie

3. Ga picknicken

Een luchtigere vorm van iemand mee uit eten nemen is picknicken. De setting is wat informeler en ontspanner. Je kunt lekker zitten of liggen op een kleedje en elkaar beter leren kennen. Zoek een gezellig park of mooi plekje uit om in het zonnetje te liggen, wat te eten en drinken en te praten. Je kunt er ook voor kiezen om bijvoorbeeld de zonsopkomst, zonsondergang of sterren te gaan kijken als je het extra speciaal wilt maken. En zeg nou eerlijk, hoe romantisch is het als je date je meevraagt om te gaan picknicken.

mensen picknicken in park

4. Doe iets leuks (mini golf, bowlen, etc.)

Wil je tijdens je date iets doen waardoor de focus niet alleen maar op het gesprek ligt en je er tegelijkertijd achter kunt komen hoe fanatiek je date is, ga dan iets actiefs doen. Bowlen, mini golfen, poolen, karten, noem het maar op. Naast dat dit erg leuk is om te doen en je date hierdoor waarschijnlijk een leuke tijd heeft met jou, zorgt het er ook voor dat je niet volledig gefocust bent op de gesprekken en de volgende vraag die je moet gaan stellen. Een date doen waarbij je een activiteit hebt zorgt voor minder ‘ongemakkelijke stiltes’ en een ontspannenere sfeer.

5. Stap in de auto

Een simpele maar leuke manier van een eerste date is, om ergens heen te rijden. Dit kan heel simpel naar de mc Donalds zijn of naar jouw favoriete plek in de omgeving. In de auto zal een ontspannen sfeer zijn. Je hebt genoeg tijd om lekker te praten, maar je kan ook ‘viben’ op de muziek van de radio. Plus je kijkt elkaar niet de hele tijd recht in de ogen aan, dit maakt praten een stuk comfortabeler.

2 mannen in auto date

3 dingen die je niet wilt gaan doen op je eerste date

1. Uit eten gaan

Op je eerste date wil je niet gelijk uiteten gaan. Dit zag je misschien niet aankomen omdat dit best een gebruikelijk idee is voor een eerste date. Je zit hier namelijk de hele avond recht tegenover elkaar en bent volledig gefocust op elkaar en het gesprek. Dit kan zorgen voor een erg gespannen of stressvolle sfeer. Als er te lange stiltes vallen kan dit voelen als ongemakkelijk. Hierdoor zal je de hele tijd gefocust zijn op het bedenken van vragen en het gesprek gaande houden. Je wilt liever iets kiezen waar je ook andere handelingen verricht en de gesprekken er natuurlijk tussendoor gaan. Dit zorgt voor een relaxtere sfeer tijdens de eerste date en gemakkelijkere gesprekken.

2 verveelde mensen op diner date

2. Naar de bioscoop gaan

Met uiteten gaan ben je te veel op elkaar gefocust, maar als je naar de bioscoop gaat kun je je nauwelijks op elkaar focussen. Dit wil je natuurlijk ook niet, je wilt elkaar namelijk wel leren kennen. Als je als eerste date naar de bioscoop gaat zal je merken dat je nauwelijks met je date in gesprek bent gekomen en daardoor hem/haar nauwelijks hebt leren kennen. Zo is de kans groter dat de ander niet nog een date wilt. De eerste paar dates zijn namelijk belangrijk om elkaar deels te leren kennen. Dan heeft stil een film zitten kijken niet erg veel nut.

bioscoop

3. Netflix (en chill)

Iets wat veel mensen doen op een eerste date, is samen Netflix kijken. Dit klinkt misschien heel goed en je hoort ook dat veel mensen het doen. Daarom denk je waarschijnlijk dat dit een goede eerste date is. Geloof me, dat is het niet. De eerste date is bedoeld om elkaar beter te leren kennen en om te kijken of er een klik is. Of de potentie er is, dat het tot iets moois uit kan bloeien.

Als jij vervolgens samen in bed gaat liggen Netflix kijken, kom je hier niet achter. Je zal niet veel praten en de gesprekken zullen geen enkele diepgang krijgen. Na tijd denk je misschien dat het goed ging, omdat er geen ongemakkelijke stiltes waren of iets dergelijks. Maar dit kwam omdat jullie nauwelijks tijd hadden om te praten.

Je wilt bij de eerste date er juist achterkomen of je lekker lang en ongeforceerd met elkaar kan praten. Dat is namelijk een goeie indicator dat jullie misschien wel voor elkaar gemaakt zijn. Doe dit dus bij voorbaat niet als eerste date.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *