Hoe weet je of je de juiste partner gevonden hebt?

De juiste partner vinden/kiezen is niet altijd even makkelijk. Toch moet je het zoeken naar de ware wel heel serieus nemen. Je zal namelijk de rest van je leven met diegene doorbrengen. Doe je dit met iemand die toch niet helemaal goed bij je past, dan gaat je dit erg veel gedoe en ongelukkigheid brengen. Zorg daarom dat je goed nagaat of degene met wie je bent wel echt de perfecte match is voor jou. Maar hoe weet je nou of je de juiste partner hebt gevonden?

Disclaimer: Dit wil trouwens niet zeggen dat je partner helemaal 100% perfect moet zijn, zoiets bestaat niet. Maar dat je zoveel van diegene houdt en zo goed bij diegene past, dat je kan accepteren dat diegene ook enkele mindere kanten heeft.

Hier 9 signalen die aangeven of jij de juiste partner hebt gevonden

1. Het is de belangrijkste persoon in je leven

Je denkt (bijna) de hele dag aan die persoon. Vanaf dat je opstaat tot je gaat slapen. Uiteraard is het onmogelijk om elke seconde aan iemand te denken, maar je snapt wat ik bedoel. Je denkt gewoon super veel aan diegene. Ook is contact met diegene het hoogtepunt van je dag. Je wordt blij als je ziet dat die gereageerd heeft op app en kan niet wachten tot jullie elkaar weer zien. Ook is dit degene je het eerste wilt appen als je goed nieuws hebt ontvangen.

2. Jullie zijn hetzelfde

Soms hoor je wel ’tegenpolen trekken elkaar aan’. Bewezen is dat dat in relaties in ieder geval niet zo is. Bewezen is dat mensen die hetzelfde zijn de beste relaties hebben. Zoek dus iemand die hetzelfde is als dat jij bent. Uiteraard is niemand helemaal hetzelfde, maar in grote lijnen wil je hetzelfde zijn en denken. Als jullie normen, waarden en visies teveel verschillen kan dit veel ongelukkigheid en vijandigheid veroorzaken. Ga dus eens na in hoeverre jij en je partner hetzelfde zijn en denken.

3. Er zijn geen langdurige ruzies

Ruzies kunnen soms voorkomen en je hoeft het echt niet altijd met elkaar eens te zijn. Sommige mensen zeggen zelfs dat het gezond is als je zo nu en dan een ruzie of meningsverschil hebt. Dit zou aangeven dat je veel om diegene geeft.

Maar als je van elkaar houdt vind je het niet leuk om ruzie te hebben met je partner. Je wil dit altijd zo snel mogelijk weer goedmaken want niemand houd van ruzie met iemand waarvan die houdt.

4. Je vriendje/vriendin is ook je beste vriend(in)

Dit vind ik zelf altijd een hele mooie. De perfecte partner is ook je beste vriend of één van je beste vrienden. Je zult de rest van je leven samen doorbrengen dus dan wil je ook dat jullie het samen altijd gezellig hebben. Leuke dingen doen, mooie dingen meemaken, herinneringen maken. Hiervoor moet je een super leuke, goeie chemie hebben. Is jouw partner één van je beste vrienden? Dan is diegene misschien inderdaad wel de juiste partner.

5. Je kan volledig jezelf zijn bij hem/haar

Als je bij je partner bent moet je het gevoel hebben dat je volledig jezelf kan zijn. Je partner moet je kunnen accepteren zoals je bent. Je moet je veilig voelen bij hem/haar. Maak jij bij je vrienden soms wat grove grappen, dan moet je dat bij je partner ook kunnen doen. Je moet je niet aanpassen omdat jullie teveel verschillen. Zorg dus dat je lekker jezelf kan zijn als je bij je partner bent.

6. Je maakt elkaar beter / je motiveert elkaar

Wat ook belangrijk is in een relatie is dat je partner je motiveert en het beste in je naar boven haalt. Je kunt van elkaar leren. Elkaar helpen. Elkaar motiveren.

Merk jij dus dat je gemotiveerd wordt om dingen te doen door je partner? Dan is dat een heel goed teken! En merk je dat je een beter persoon wordt door met hem/haar om te gaan? Dat is ook een heel goed teken!

7. Je hebt ook beide je eigen leven

Het is super leuk om veel dingen samen te doen, dat begrijp ik. Toch is het ook heel belangrijk dat je beide je eigen dingen kan doen. Je wilt ook gewoon je eigen leven houden en je eigen dingen blijven doen. Natuurlijk moet je soms wel aanpassingen maken of compromissen sluiten.

Maar merk jij dat je ‘je eigen leven een beetje kwijt bent’ als het ware, dan is het misschien niet zo’n perfecte relatie als je denkt.

8. Je accepteert elkaar en elkaars min-punten

Ik heb dit eerder al kort genoemd bij ‘je kan volledig jezelf zijn bij hem/haar, maar je hoort elkaar en elkaars min-punten te accepteren. Er zullen altijd dingen zijn die je minder leuk vindt aan je partner of waar jullie andere meningen over hebben. In een goeie relatie is dit geen enkel probleem. Je accepteert elkaar en de eventuele verschillen die er zijn tussen jullie.

9. Jullie durven na te denken over de toekomst

Als jij met iemand bent die niet na durft te denken over de toekomst, kan dit zijn omdat diegene nog twijfelt over een toekomst samen. Als jullie beide er zeker van zijn dat dit voor altijd is, dan moet je over de toekomst kunnen en durven praten. Merk je dat jij of je partner dit eng vindt, dan kan het zijn dat er nog twijfels zijn. Vind jouw partner het geen probleem om over de toekomst te praten en ziet diegene het al helemaal voor zich, dan is dat waarschijnlijk de juiste partner.

Herken jij je in (bijna) al deze punten? Dan is de kans goed aanwezig dat jij inderdaad de perfecte partner voor jou hebt gevonden. Lucky you!

Merk je dat je toch veel dingen niet herkent of anders ziet. Denk dan nog even heel goed na of dit inderdaad de persoon is met wie jij de rest van je leven wilt spenderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *