“Het is wat het is”: Onbezorgd leven met dit motto

Als je door het leven gaat met dit als motto, zal je merken dat het leven onbezorgd voelt. Je zult een stuk vrolijker worden en heel weinig piekeren of negatieve gedachtes hebben. ‘Het is wat het is’ is een enorm krachtige gedachte. Tegenslagen en negatieve gebeurtenissen voelen minder zwaar en je laat je niet zomaar uit de weg slaan. Maar waarom is dit motto zo belangrijk?

Op heel veel dingen hebben we geen invloed

Wij mensen proberen op alles grip te hebben en denken dat we alles zelf kunnen bepalen, maar dat is niet zo. Het leven zit vol met dingen die we niet kunnen bepalen. Als je dit inziet en leeft met de gedachte dat je inderdaad geen invloed hebt op heel veel dingen, dan ga je het leven een stuk luchtiger aan.

Normaal bij een tegenslag of een negatieve gebeurtenis kan je hier heel erg mee gaan zitten. Je denk de hele tijd aan de situatie, je hebt het gevoel dat je iets anders had moeten doen, je voelt je zielig, etc. Negatieve gebeurtenissen doen nou eenmaal enorm veel met ons. Maar met de gedachte ‘het is wat het is’, kan dit enorm veranderen.

Natuurlijk zal je soms nog verdriet ervaren in vervelende situaties en je zal echt niet altijd zorgeloos door het leven rollen. Maar je zal over het algemeen veel beter met tegenslagen kunnen omgaan.

  • In plaats van de hele avond wakker liggen dat je die baan niet hebt gekregen denk je nu: “Het is wat het is. Ik kan er niks aan veranderen.”

  • In plaats van heel verdrietig zijn als een date niet goed gaat denk je nu: “Het is wat het is. Volgende keer gaat het weer beter”.

  • In plaats van boos zijn dat iemand je negeert denk je nu: “Het is wat het is”.

Snap je het een beetje?

Misschien is het wel beter zo?

  • Wat als je die baan wel gekregen had, maar je zou gepest gaan worden op dat werk.
  • Wat als de date wel goed ging en diegene zou je hart breken enkele weken later.

We zitten vaak met dingen omdat we denken dat dit een slechte uitkomt is. Maar hoe weten we of het wel echt de slechts mogelijke uitkomst is. Misschien was dit juist wel goed voor je? Dat weet je niet.

  • Doordat je die baan niet hebt gekregen ben je misschien wel een baan tegengekomen die veel beter bij je paste.
  • 2 weken later ging je met iemand anders op date en dit klikte veel beter dan bij de andere date.

Nog een voorbeeld hiervan: Als je een bus mist, baal je waarschijnlijk als een stekker. Maar als die bus vervolgens een ernstig ongeluk heeft, ben je blij dat je die bus gemist hebt. Zie je?

Laat alles daarom lekker gebeuren en probeer in te beelden wat nog erger geweest was. Misschien was het helemaal niet zo slecht dat het zo gelopen is. Ook al voelt het nu wel zo.

Je kunt het verleden niet veranderen

Ook met dingen die al gebeurd zijn kunnen we erg lang blijven zitten. Maar we kunnen deze dingen niet meer veranderen. Het heeft dan ook geen zin om hier mee te zitten. Zeg dan tegen jezelf “Het is wat het is”.

Ik heb een heel artikel geschreven over hoe je het verleden kunt loslaten. Lees deze ook zeker als je merkt dat je lang blijft zitten met dingen die in het verleden gebeurd zijn.

In welke situatie je ook komt, wat er ook gebeurt en wat er ook op je pad komt. Onthoudt dit: “Het is wat het is, ik kan er niks aan veranderen!” “

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *