bril op een boek

De 7 beste zelfontwikkeling boeken om jou te helpen groeien als persoon

Zelfontwikkeling boeken lezen kan je helpen om te groeien als persoon. Je zelf blijven ontwikkelen is enorm belangrijk, je wilt altijd blijven groeien als persoon. Het lezen van zelfontwikkeling boeken kan hier enorm aan bijdragen.

Ik ben hier zelf zo’n 2 jaar geleden ook mee begonnen en merk echt een verschil. Ik was vroeger zelf nooit echt een groot liefhebber van lezen, maar dat is nu anders. Dit kwam omdat ik vroeger altijd ‘verhaaltjes’ boeken las en deze maar zinloos vond. Zelfontwikkeling boeken hebben een doel, daarom ben ik gemotiveerdere om dit soort boeken te lezen. Als jij serieus bent in het willen groeien als persoon, dan zal je dit hetzelfde ervaren.

Ik ben begonnen met lezen omdat ik merkte dat er aspecten van mijn leven waren waar ik ongelukkig over was. Toen ik naar oplossingen zocht om dit te veranderen kwam ik al gauw uit bij het lezen van boeken. Tegenwoordig zijn er een groot aantal zelf ontwikkelingsboeken op de markt die enorme kennis en wetenschappelijk bewezen theorieën bevatten. Deze boeken bevatten haast net zo veel informatie over bepaalde onderwerpen als dat er op het internet staat. Alleen is een boek lezen een stuk makkelijker dan alle informatie op het hele internet over een onderwerp moeten zoeken.

Dit zijn 7 boeken, die al bewezen hebben dat ze van grote waarde zijn. Alle 7 leren ze je iets anders, maar allemaal even belangrijk. De kennis van deze boeken samen is een heel sterke fundering voor de rest van je leven.

De 7 beste boeken voor zelfontwikkeling

1. Denk groot & word rijk

Napoleon Hill (journalist, schrijver en later adviseur van president Roosevelt) verteld over zijn bevindingen na ruim twintig jaar onderzoek. Tijdens dit onderzoek heeft hij meer dan 500 extreem succesvolle personen bestudeerd en geïnterviewd. Uit dit onderzoek kwamen dertien principes die elk persoon in zijn leven zou moeten toevoegen, mocht deze succesvol willen worden. Dit boek wordt gezien als één van de beste boeken ooit uitgegeven op het gebied van succesvol worden en staat daarom ook op nummer 10 van best verkochte boeken aller tijden.

Denk groot en word rijk boek

2. Niet durven, toch doen

Dit boek gaat over hoe je over je angsten heen komt. Ik heb het dan niet over jouw angst voor spinnen of claustrofobie ofzo maar vooral over sociale angsten.

De meeste mensen worden tegengehouden in hun leven omdat ze ergens bang voor zijn. Of dit nou afwijzing is of falen of angst voor openbaar spreken. Bijna iedereen heeft wel iets waar hij of zij bang voor is. Sommige mensen hebben dit ook in zulke grote mate dat het grote (negatieve) invloed heeft op hun leven. Dit boek leert je om beter om te gaan met je angsten en om het toch te doen ook al ben je ergens bang voor.

niet durven, toch doen boek

3. Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt

Dale Carnegie leert je in dit boek hoe je succes behaalt door op andere mensen hun gevoelen in te spelen (op een goede manier). Succes komt voornamelijk door het vermogen om ideeën te uiten, leiderschap te tonen en enthousiasme op te wekken bij anderen zegt Carnegie. Je leert in dit boek drie technieken om met mensen om te gaan, zes manieren om jezelf geliefd te maken, twaalf stappen om mensen te overtuigen en negen manieren hoe je mensen kunt veranderen zonder ergernis op te wekken.

Hoe je vrienden maakt en mensen beïnvloedt boek

4. Je bent zoals je denkt

Dit boek legt uit hoe dat jou dagelijkse gedachten, jou realiteit vormen. Hoe jij denkt over bepaalde onderwerpen of situaties, zo zal het ook zijn. Je denkwijze bepaald dus een groot deel van je leven. Een betere denkwijze zorgt dus ook voor een plezieriger leven. Dit boek helpt je om bewust te worden van jou denkwijze en deze in positieve zin te veranderen.

Je bent zoals je denkt boek

5. Sixpack Miljonair

Dit boek is geschreven door Neal van de Kamer, topsporter en recordhouder in judo. Nadat zijn judo droom in duigen was gevallen ging Neal opzoek naar wat er nou voor succes zorgt. Hij ging in gesprek met een groep succesvolle personen en heeft uiteindelijk een soort formule ontdekt. Hij ontdekte dat de succesvolle mensen allemaal specifieke gewoonten en hulpmiddelen toepasten om tegenslagen te omarmen en overwinnen. In dit boek zal hij je leren:

  • Hoe je afrekent met stress, angst en frustratie
  • Hoe je geld laat werken
  • Hoe je bewuster kan leven
  • Hoe je focus en prestaties te verbeteren
  • Hoe je leert ademhalen als de Iceman (Wim Hof)
  • Hoe je werkt aan een fit lichaam
Sixpack miljonair boek

6. rijke pa arme pa

Dit boek is de vertaling van rich dad poor dad, wat gezien wordt als één van de beste boeken over geld dat ooit uitgegeven is. Robert Kiyosaki leert je in dit boek alles wat je niet op school krijgt over geld. Hij leert je hoe je er meer van krijgt, hoe je het behoudt en hoe je geld voor jou laat werken in plaats van andersom.

rijke pa, armen pa boek

7. Master your mindset – Michael Pilarczyk

Het begrijpen en onder controle hebben van je eigen denkwijze (mindset) gaat het over in dit boek. Om vervolgens te kijken hoe je dit effectief kunt veranderen om een volmaakter leven te leiden. Hij gaat kijken wat jij nou écht graag wilt in het leven en wat er is dat dit tegenhoudt. Deze blokkades bij jou gaat hij vervolgens proberen weg te nemen. Hij leert je jouw negatieve gedachtepatroon te doorbreken en om je mindset te her-programmeren.

master your mindset boek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *