groep mensen met drank proosten

De 3 leukste drankspellen zonder kaarten of ander materiaal

Bij een gezellig avondje met vrienden hoort al gauw een drankspel, maar wat nou als je geen kaarten of ander materiaal bij de hand hebt? Dan worden de opties voor een leuk spel al zeer beperkt. Maar kun je dan nog steeds een leuk drankspel doen? Ja! Dit zijn 3 drankspellen die mijn vrienden en ik spelen zonder dat je kaarten of ander materiaal nodig hebt.

3 drankspellen waar je geen kaarten of ander materiaal voor nodig hebt

Juffen

Juffen is eigenlijk een erg simpel drankspel. Je hebt voor dit drankspel geen kaarten of ander materiaal nodig. Je hebt letterlijk alleen mensen nodig (en een werkend brein;)). Omdat het een relatief simpel spel is wil je proberen een hoog tempo aan te houden, zodat het uitdagender wordt. Je gaat samen, tellen. De eerste persoon zegt ‘1’. De 2e persoon zegt ‘2’ enzovoort. Het ding is alleen dat je geen getal mag zeggen dat met 7 te maken heeft. Het getal mag dus niet een 7 bevatten, maar ook niet in de tafel van 7 zitten. Ben jij nu aan de beurt en zijn jullie bijvoorbeeld bij 21, dan mag je dus geen 21 zeggen. Dit is namelijk deelbaar door 7 en dan ben je dus af. Dan zeg je ‘juf’ of wat wij doen is dat je dan ook een ander getal mag zeggen. Doordat jij een ander getal zegt maak je degene na jou in de war. Dan zeg je bijvoorbeeld ‘22’ in plaats van dat je ‘juf’ zegt. Degene nou jou moet nu ook ‘22’ zeggen want jij had 21, maar mocht dat niet zeggen dus zei je wat anders. Dit kan zorgt voor verwarring en zal degene na jou sneller af laten gaan. Dit maakt het spel een stuk intenser.

getallen in allerlei kleuren

Poker

Dit drankspel heb ik nog niet veel mensen over gehoord, maar mijn vrienden en ik vinden het superleuk om te doen. Je hebt wederom geen kaarten nodig, maar wel je telefoon. Echter ga ik er van uit dat iedereen die altijd bij zich heeft dus dat dat geen probleem vormt. Iedereen van de groep zoekt een schattingsvraag op het internet op, jij doet bijvoorbeeld: hoeveel inwoners heeft Malta?

Om de beurt stelt nu iedereen zijn/haar vraag. De rest van de groep schrijft zijn/haar antwoord in je notities van je telefoon. Als iedereen een antwoord heeft staan verteld degene van wie de vraag was, het antwoord. Iedereen weet nu dus het antwoord en kan inschatten of hun antwoord een beetje dichtbij het goede antwoord is.

Degene naast de ‘vraagsteller’ zegt hoeveel slokken hij/zij inzet op z’n antwoord. Stel het antwoord is 100 en jij hebt 98, dan kan je dus veel slokken inzetten omdat er een grote kans is dat jij het dichts bij zit. Maar heb jij 34 dan kan je beter nauwelijks of geen slokken inzetten (dit mag ook). Of je bluft natuurlijk, dat is het hele ‘poker’ idee eraan.

Stel jij zet 5 slokken in. Dan mag degene naast jou zeggen ‘ik pas’ ‘ik ga mee met 5 slokken’ of ‘ik zet .. slokken in’ (dit moet dan hoger dan 5 zijn).

Na de eerste ronde zullen sommigen al uitgestapt zijn. Er zijn nog enkelen over en je gaat door met het verhogen van de slokken. In de 2e ronde kun je niet meer ‘meegaan met een getal’, alleen nog maar uitstappen of verhogen. Als jij uitstapt moet jij het aantal slokken drinken waar het dat moment op staat.

Om het spel een beetje reëel te houden zou ik een max van 2 adtjes aanhouden. Stel 2 of meerdere personen geven niet op en je komt bij 2 adtjes dan laat iedereen die er nog inzit zijn/haar antwoord zien en wint degene die het dichtstbij zit.

De winnaar mag het aantal slokken uitdelen dat hij als laatste zei. En de verliezers moeten het 1 na laatste getal drinken.

vrouw schrijft in notitie blokje

Boomit

Boomit is een app op je telefoon die wij regelmatig gebruiken als drankspel. Naast dat het een drankspel is, is het ook een erg gezellig spel dat een leuke sfeer met zich mee brengt. Als je het spel opstart zie je 3 spelmodus: Party mode, most likely en name it. Vervolgens kies je welke van deze 3 je wilt spelen en het spel begint. Je telefoon veranderd nu in een bom en begint te tikken. De bom zal nu van persoon naar persoon gaan tot die uiteindelijk bij iemand ontploft. Degene bij wie die ontploft moet dan x aantal slokken drinken.

boomit drankspel logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *