vriend en vriendin kijken film in bed onder dekentje

De 10 leukste films om met je vriendin te kijken!

Een film uitkiezen om met je vriendin te gaan kijken kan soms wel minuten (of in mijn geval uren) duren. Het is niet makkelijk, eerst moet je een genre kiezen en vervolgens heb je nog ontelbare keuzes. Vaak weet je wel wat voor een genre je wilt gaan kijken. Horror, comedy, actie, allemaal goede keuzes. In dit artikel ga ik verder in op romantische films om met je vriendin te kijken. Films waarbij je het einde van de film vaak niet haalt ;). Er zijn genoeg romantische films die leuk zijn om met je vriendin te kijken, maar dit zijn 10 films waarvan je vriendin zeker wel iets dichter op je komt liggen.

10 films om met je vriendin te kijken

The Holiday

De eerste aan te raden film om met je vriendin te kijken, is The Holiday. 2 vrouwen die ongelukkig zijn in de liefde besluiten om een tijdje van leven te ruilen. Beide vrouwen zijn niet opzoek naar nieuwe liefde, maar aan rust. Toch pakt het lot voor beiden iets anders uit, als ze ieder een leuke man tegenkomen in de nieuwe omgeving. Een film vol romantiek en bewijs dat echte liefde toch bestaat.

The Lucky One

The lucky one, zo’n heerlijke film waar de meid (Beth) eerst niks moet weten van de man (Logan), maar daar uiteindelijk wel anders over denkt. Zelf vond ik het echt een heerlijke film om te kijken, één van de betere romantische films naar mijn mening. Zoals te verwachten loopt namelijk niet alles soepel tijdens dit romantische verhaal. De ex van Beth komt namelijk ergens achter, wat wel eens roet in het liefdessprookje kan gooien.

365 Days

Een film die bijna iedereen wel kent denk ik. We kunnen het er denk ik wel over eens zijn dat de film zelf niet echt goed is. Maar de seksuele spanning die deze film met zich meebrengt, dat gaat geen andere film je brengen. Echt een films om met je vriendin te kijken dus! Het lijkt eigenlijk wel een film zonder verhaal erachter, die alleen maar gaat over seksuele scenes. Naast de originele 365 days, zijn dit jaar ook ‘the next 365 days’ en ‘365 days this day’ uitgekomen. Kies een van deze 3 en ik verwacht niet dat je het einde van de film haalt ;).

Notebook

Ben je wel echt van plan om de film helemaal te gaan kijken, dan is een film als The Notebook wel echt een aanrader. Enorm hoog aangeschreven en door velen zelfs benoemd als een van de beste romantische films ooit. Absoluut een goeie keuze dus om te gaan kijken met je vriendin! De film gaat over Noah die Allie probeert te versieren. Eerst moet Allie er niks van weten, maar uiteindelijk valt ze toch voor de charmes van Noah. De ouders van Allie zijn echter niet zo gesteld op de relatie aangezien Noah op een houtzagerij werkt en de familie van Allie dit een te lage stand vindt.

Notting Hill

Een doodgewone man krijgt een relatie met een super bekende vrouw. Een liefde waarvan je wel kunt verwachten dat het complicaties met zich mee gaat brengen. Niet alles gaat zonder slag of stoot maar ze doen er alles aan om het te laten werken.

The Longest Ride

Luke heeft een enorme passie voor stier rijden. Hier ontmoet hij Sophia, waarmee het gelijk helemaal goed zit. De twee worden in korte tijd erg close en alles lijkt vlekkeloos. Door een bijzondere gebeurtenis begint Sophia echter steeds bezorgder te worden om het beroep van Luke. Dit brengt spanning met zich mee, kiest Luke voor zijn passie of toch voor de liefde?

Purple Hearts

Cassie (zangeres) en Luke (marinier) de hoofdrolspelers van de film gaan een huwelijk aan. Niet omdat ze van elkaar houden, maar omdat het bepaalde voordelen met zich meebrengt. Het is dus een nephuwelijk dat ze echt moeten laten blijken voor de instanties. Totdat er een ongeluk gebeurd met Luke. Dit zorgt voor een opeenvolging van gebeurtenissen, waarna de twee toch niet meer zulke neppe gevoelens hebben. Eindigen ze dan toch met een echt huwelijk??

Safe Haven

Deze film gaat over een mysterieuze vrouw genaamd Katie. Zij komt wonen in een klein dorpje in North Carolina. Ze wilt eigenlijk geen diepgaande relaties aangaan, maar dit gebeurt toch. Ze raakt close met een weduwnaar en winkeleigenaar uit het dorpje. De twee hebben het enorm leuk samen, maar haar verleden blijft haar achtervolgen.

Holidate

Een combinatie van comedy en romantiek, dat kan alleen maar een goede film zijn. Holidate gaat over Sloane en Jackson die beide singel zijn. Ze ontmoeten elkaar in een winkelcentrum en besluiten uiteindelijk om elkaars holidate te zijn. Dit houdt in dat ze een soort neppe relatie hebben en met elkaar de feestdagen doorbrengen, zodat ze niet singel lijken tegenover hun familie. Echter komen ze erachter dat er toch iets meer speelt tussen de twee dan alleen een neppe relatie, alleen hebben ze beide moeite om dit de ander duidelijk te maken. Zelf vond ik dit een heerlijke film om met mijn vriendin te kijken, de comedy afgewisseld met het romantische verhaal maakt dit echt een aanrader!

The Vow

En de laatste op deze lijst van films om met je vriendin te kijken, The Vow.

Wat doe je als je eigen vrouw je niet meer herkent na een auto-ongeluk? Dit overkomt Leo. Zijn vrouw heeft geheugenverlies opgelopen na een auto-ongeluk en herinnerd zich Leo niet meer. Leo helpt Paige (zijn vrouw) met het herstel en probeert tegelijk haar liefde terug te veroveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *